Vâlcea pe locul 3 ca număr de turişti, în perioada Sărbătorilor Pascale

Judeţul Vâlcea s-a aflat pe locul 3 ca număr de turişti, potrivit cifrelor preliminare, în perioada Sărbătorilor Pascale, după Suceava şi Maramureş. După Vâlcea în clasament se află Prahova, Braşovul, Alba, Neamţ, topul celor 10 judeţe închizându-se cu Constanţa. În acest top cu siguranţă în afară de primele trei, plus Neamţ, celelalte judeţe au prevalat prin sporturile de iarnă sau turism montan.

În Vâlcea, primul loc ca număr de turişti a fost Călimăneştiul, urmat de Horezu şi Olăneşti. Şi nu în ultimul rând Voineasa, ultima fiind o destinaţie aleasă nu doar din motive religioase ci mai degrabă pentru sporturile de iarnă, aşa cum Braşovul sau Prahova au intrat în clasament.

Cea mai vizitată Mănăstire a fost şi în acest an, Cozia urmată de Hurezi, cele două lăcaşe de cult fiind vectorii turistici pentru cele 2 oraşe staţiune. Urmează Frăsinei ca pondere a pelerinilor iar problema ridicată pentru prima dată în Vâlcea, o reprezintă lipsa spaţiilor de cazare sau insuficienţa locurilor.

De exemplu, localitatea Costeşti a fost printre cele mai solicitate de turişti dar insuficienţa locurilor de cazare a făcut ca Polovragi (Gorj), localitate cu mai puţin interes, dar mai plină de structuri hoteliere să aibă mai mulţi turişti.

Faptul că Vâlcea se află pe locul 3 ca nivel de turişti în perioada sărbătorilor pascale, puţin sub 10.000 ar trebui să fie un indicator şi un stimulenţ pentru dezvoltatorii de afaceri în turism. Altfel spus, o strategie, un  marketing în acest domeniu coroborat cu investiţii masive pe Valea Lotrului, Valea Oltului şi Depresiunea Horezu, ar putea duce judeţul nostru chiar pe primul loc. Exemplul dramatic arată că Ţara Loviştei, poate cea mai frumoasă zonă să nu conteze în economia turismului.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *