Veşti bune de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, dar să nu aveți parte de ele!

Judeţul Vâlcea, situat pe locul III, la nivel naţional ca pondere a numărului de turişti pe anul 2017, dar şi cu o dinamică a turiştilor străini crescută în ultimii 2 ani, era necesar să aibă puse la punct serviciile. Şi nu doar serviciile aferente acestui domeniu cât mai ales cele de siguranţă şi de sănătate.

Şi nu doar numărul de turişti este cel care cere această oportunitate dar şi faptul că suntem judeţul cu un număr uriaş de cetăţeni care ne tranzitează dar şi cu o demografie care situează municipiul dar şi bazinul central al Vâlcii drept o destinaţie atrăgătoare şi cu un indice de migraţie crescut, Râmnicul fiind pe locul 6 ca oraş avantajos pentru a trăi.

Revenind la servicii, cu precădere medicale, se poate spune că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, unitate fanion aflată în subordinea Consiliului Judeţean este de departe unul dintre cele mai moderne din regiunea Olteniei, făcând paşi importanţi pentru a satsisface necesarul de intervenţii medicale şi asigurarea unui confort real pentru pacienţii care au nevoie de servicii în acest sens. Echipa Ponoran-Rădulescu se dovedeşte încă o dată în plus că lucrează strict în folosul comunităţii.

Trebuie să fii rău intenţionat să spui că Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea nu este unul care să arate bine, modernizat în urma unui proiect european de aproximativ 20 de milioane de euro. Iar de mai bine de un acesta este dotat cu aparatură performantă, urmând ca în cel mai scurt timp la Râmnicu Vâlcea să apară şi un RMN.

„Da, este o certitudine! Aşa cum am spus în urmă cu câteva luni, judeţul Vâlcea va fi dotat cu un aparat RMN. La sediul Guvernului României, împreună cu managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, domnul Dan Ponoran, am participat la semnarea contractelor pentru achiziţionarea mai multor echipamente de imagistică medicală de ultimă generaţie, pentru mai multe spitale din ţară”, spunea în urmă cu 2 luni, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu.

Anul trecut în iunie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a primit aparatură performantă pentru dotarea Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă. Cele trei loturi de echipamente de anestezie, achiziţionate special pentru unitatea spitalicească vâlceană de Ministerul Sănătăţii, printr-un proiect finanţat de Banca Mondială, au ajuns vara trecută la Spitalul Judeţean.

Noua aparatură a dotat Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă cu două echipamente standard pentru anestezie, un echipament performant tip I, pentru monitorizare cardiovasculară avansată şi două echipamente performante tip II, pentru monitorizare neurologică avansată.

Asta după ce  în luna aprilie Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost dotat cu 3 electrocautere de ultimă generaţie în valoare de aproximativ 120 mii lei.

Noile aparate au intrat în dotarea blocurile operatorii ale secţiilor Obstetrică Ginecologie, Ortopedie şi Chirurgie Generală. Cu ajutorul acestora, cele trei blocuri operatorii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi-au ridicat  standardul de dotare şi au renunţat la aparatele vechi, unele dintre ele fiind în uz de mai bine de 10 ani.

De această dată o nouă dotare pentru Spitalul Judeţean Vâlcea este anunţată de preşedintele Constantin Rădulescu. Acesta a participat, alături de managerul Dan Eleodor Ponoran la recepţionarea a 9 paturi multifuncţionale care vor utila Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (Reanimare) a Spitalului Judeţean de Urgenţe Vâlcea.

„Acestea nu sunt paturi de spital obişnuite, ci sunt paturi dotate cu aparatură pentru monitorizarea funcţiilor vitale ale pacientului, cu sisteme de încălzire, cu tehnică prin care pot fi manevrate şi reglate în anumite poziţii, precum şi cu alte dispozitive necesare îngrijirii pacienţilor. Cu ajutorul acestor noi paturi va creşte calitatea actului medical oferit vâlcenilor, pe care îi asigur, şi cu această ocazie, că dotarea cu tehnică modernă a Spitalului Judeţean de Urgenţe Vâlcea va continua”. – Constantin Rădulescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Compartimentul Comunicare Relaţii Publice.
Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *