Suteşti, comuna care doreşte să creeze turismul viticol

Carmen Lixandru, primăriţa din comuna Sutești, spune că geografia localitatăţii, bazată pe cuiltivarea viţei de vie este o bună premisă pentru trasarea unui doemniu de dezvoltare agro-turistic, cu specific viticol. În acest sens, edilul  pregătește un amplu program pentru dezvoltarea infrastructurii privind înființarea și dezvoltarea pe teritoriul localității a agroturismului.

Lixandru consideră că, pe lângă faptul că, localitatea are câțiva investitori industriali, patrimoniu şi zone de tip eco-village, iar economia este în creștere, este nevoie și de alte domenii de dezvoltare, astfel că, înființarea, modernizarea și perfecționarea  activităților turistice rurale este o prioritate pentru actuala administraţie.

„Agroturismul, mă refer aici la turismul viticol (cramă plus pensiune, degustări, turul podgoriile, vânătoare) reprezintă o alternativă interesantă și atractivă pentru orășeni în petrecerea unui concediu, într-o gospodărie tipic țărănească, unde să participe la toate activitățile gospodărești. Adică să consume produsele bio obținute din respectiva gospodărie. Acest domeniu este în plină dezvoltare în România și avem posibilități pentru înființarea turismului rural. În acest sens, am pregătit documentațiile necesare pe care le vom depune pentru obținerea de fonduri europene, cu care să putem implementa acest tip de turism, în cadrul gospodăriilor locale, pensiuni și ferme agroturistice care să aibă servicii de cazare, masă și agrement, valorificând și resursele turistice culturale-istorice locale”, a declarat edilul.

Comuna Suteşti este una din cele mai întinse din bazinul viticol al Drăgăşaniului, unde se cultivă vie nobilă şi în care a renăscut această activitate după un regres în anii 90.

AP

C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *