Accesul spre „constelaţia turistică” a Băilor Olăneşti, o investiţie de 14 miliarde a CJ Vâlcea

Toată lumea a auzit de Băile Olăneşti, staţiunea izvoarelor de aur, loc unde Dumnezeu a dorit ca peste 30 de izvoare tămăduitoare să iasă din pântecul pământului pentru a fi omului elixir de sănătate.

O staţiunea străjuită de mitul Micii Sirene care, an de an, creşte ca importanţă într-un clasament internaţional al staţiunilor balneare.

Dar, Olăneştiul face parte dintr-un arhipeleag de frumos, satele componente fiind adevărate bijuterii ale timpului, sunt oaze de linişte, sunt adevărate basme, unde comorile nu se termină niciodată. Vorbim de Tisa, Comanca, Pietriş şi Gurguiata, vorbim de o galaxie turistică unică şi nedescoperită încă de civilizaţie.

Calea spre aceste minuni se face din capătul vestic al staţiunii unde Consiliul Judeţean Vâlcea a demarat azi o uriaşă investiţie în infrastructură

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a fost prezent astăzi, 13 martie, la startul lucrărilor de punere în siguranţă a podului care traversează Pârâul Mosoroasa, în zona km 1+950 a DJ 656, în oraşul Olăneşti. 
În acest obiectiv vor fi investite aproape 14 miliarde lei vechi, fonduri provenite din bugetul judeţului Vâlcea, care vor acoperi costurile lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi consolidare ce urmează a fi realizate, atât la suprastructura şi infrastructura podului, cât şi la racordarea cu terasamentele.
La finalizarea lucrărilor, preconizată a se realiza la 12 luni de la demararea lor, podul va avea o parte carosabilă cu lăţimea de 7 metri, care va asigura circulaţia pe două fire, trotuare cu lăţimea de 1,20 metri şi parapeţi de siguranţă.
De asemenea, se vor realiza lucrări de degajare a albiei de vegetație, de reprofilare a ei, în zona podului, precum și de protecție a fundației pilei P2.
Fluenţa circulaţiei în zona în care vor fi efectuate lucrări va fi asigurată prin semaforizare.

„Acest pod leagă satele comoponente ale staţiunii şi care pot avea deschidere spre agro-turism, ştim că Olăneştiul este deja o destinaţie favorită pentru turişti dar şi pentru dezvoltatorii în acest domeniu. Mai mult, avem deja o legătură spre schitul Bradu, întregind astfel căile de acces în bazinul monahal al acestei zone. Construim pentru comunitate, aşa cum am promis”, a declarat preşedintele Rădulescu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *