Ionuţ Lupescu, Mircia Gutău şi Constantin Rădulescu – pentru o Lege a Sportului

„La Râmnicu-Vâlcea, discuțiile despre dezvoltarea fotbalului au fost extrem de calde și constructive.

Pe lângă membrii afiliați ai FRF din județul Vâlcea, ne-am bucurat și de prezența președintelui Consiliului Județean, domnul Constantin Rădulescu, și a domnului primar, Mircia Gutău.

Este îmbucurător pentru mine să văd o preocupare ridicată a reprezentanților autorităților locale pentru fotbalul de aici.

Le-am împărtășit din experiența mea managerială de la UEFA și am convenit să ne concetrăm acțiunile pentru atragerea a cât mai multor fonduri europene. Principala problemă a fotbalului românesc o constituie finanțarea.

Autoritățile publice locale au nevoie de un cadru legislativ clar pentru a se putea implica în dezvoltarea infrastructurii și susținerea echipelor de fotbal. La fel ca și mediul privat, care ar investi în fotbal dacă ar avea anumite beneficii, după modelul adoptat de multe țări europene cu rezultate spectaculoase în sport.

Este ceea ce voi realiza, în parteneriat cu legiuitorii. 

Până la sfârșitul anului, vreau să ajung în Parlament cu o lege care să creeze condițiile pentru dezvoltarea sportului. Sunt foarte încrezător că voi avea succes. Legiuitorul asteapta un partener credibil în fotbal. Aceasta este cea mai mare problema a fotbalului nostru: credibilitatea.


Sportul trebuie să devină o prioritate, la nivel național. Le-am transmis oamenilor de fotbal că am de gând să îmi folosesc toată credibilitatea acumulată atât ca jucător, cât și ca oficial al UEFA, pentru a convinge decidenții politici să ne așezăm la masă și să facem împreună legi de susținere pentru sport.

Ionut Lupescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *