Băile Olăneşti, staţiunea Micii Sirene, a reuşit să aducă 2000 de turişti străini la Vâlcea

Cu aproximativ 2000 de turişti străini în 2017, Băile Olăneşti, staţiunea Micii Sirene din România, devine un punct important pe harta turismului balnear din România, căutată atât de dezvoltatorii de afaceri în turism dar şi şi de mai multe tipologii de turişti.

Reconstruită după primul Război Mondial la Băile Olăneşti încep operațiunile de curățare, captare și igienizare a izvoarelor, dublate de noi construcții ce apar în zonă. Statul se implică activ în revitalizarea stațiunii, urmărindu-se atragerea de noi turiști și popularizarea acestei destinații. Asta a fost povestea de început a staţiunii, după 1918. Regimul comunist nu abandonează lucrările şi se poate spune că a investit în staţiunea izvoarelor de aur. O staţiune plasată la poale de munte, într-un bazin monahal de patrimoniu, cu cele mai multe izvoare minerale din România.  Vorbim de rezervația de Tisa, care se întinde pe un hectar și jumătate şi care asigură un spațiu excelent de relaxare. Iar Rezervația Naturală Stogul ce se află în masivul Buila, este plină de avenuri și peșteri ce pot fi explorate dacă aveți un minim de experiență iar flora și fauna de aici sunt ce adevărat superbe.

Revenind la fluxul de turişti străini se poate spune că această creştere se datorează şi faptului că în ultimii ani s-au făcut investiţii în capacitatea de cazare.

Investiţiile într-un hotel sunt costisitoare, nu e ca la pensiune. Dacă nu investeşti două, trei milioane de euro, nu se cunoaşte, asta ca să aduci un hotel de două stele la patru stele. În plus, e greu să-ţi recuperezi investiţia, ai nevoie de 12, chiar şi 14 ani. Turismul social e în continuare foarte bine dezvoltat, iar marjele de profit sunt foarte mici de aceea e nevoie de alte standarde pe care hotelierii le-au înţeles

Printre multe alte proiecte la Olăneşti, vorbim de amenajarea unui parc sportiv, un complex de agrement pe care Primăria îl va implementa pe Strada Tudor Vladimirescu, unde vor fi mai multe terenuri de sport multifuncţional cu gazon sintetic, vestiare.

„Va fi un punct de recreere cu terenuri de sport pentru volei, fotbal, baschet, badminton. Vorbim de o altă zonă cu terenuri pentru tenis de câmp dar şi de măsuţe pentru tenis de masă. Plus un mic parc de joacă pentru cei mici şi fitness pentru cei mari. Vom valorfica un teren neutilizat de pe strada Tudor Vladimirescu”, spune primarul Sorin Vasilache.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *