Copiii din Vâlcea, cu Sindrom Down, au oferit flori şi zâmbete doamnelor pe 8 Martie

Copiii din Vâlcea, din Asociaţia Down,  au oferit doamnelor din  Râmnicu Vâlcea câte o floare de 8 Martie. Aceşti copii minunaţi care au emoţii mai puternice decât ale noastre au vrut să însenineze primăvara doamnelor care au fost în trecere prin Shopping Center Râmnicu Vâlcea.

De altfel, Martie este o luna în care avem o zi dedicată Sindromului Down.

21 martie, este Ziua Mondială a Sindromului Down, o zi în care este important să înțelegem corect acest sindrom. Excluziunea socială este principala problemă cu care se confruntă persoanele cu Sindromul Down. Din anul 2008, Ziua Mondială a Sindromului Down este recunoscută şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), iar din noiembrie 2011, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a adoptat rezoluţia ce stabileşte data de 21 martie – Ziua Mondială a Sindromului Down.

În România, această zi a fost celebrată începând din 2006, in cadrul organizaţiilor ce au in componenţă persoane cu sindrom Down.

Asociația Down Valcea va participa cu 22 de beneficiari la celebrarea Zilei de 21 Martie la București, unde pe lângă activități specifice va participa și un renumit specialist american.

„Suntem deosebit de onorati de prezenta Dr. Robert J. Doman Jr.la evenimentul nostru – ZIUA MONDIALA A SINDROMULUI DOWN unde va sustine o conferinta cu tema “Evaluarea și Recuperarea Retardului cauzat de Sindromul Down” . Evenimentul va avea loc pe 21 martie 2018, ora 15:30, Sala Bucuresti , RIN GRAND HOTEL***. Invitam cat mai multi specialisti, studenti si pe toti cei interesati, spune conducerea Asociaţiei Down Bucureşti.

Sindromul Down este o boală genetică cromozomială ce afectează aproximativ unul din o mie de copii. Cel care a descris sindromul pentru prima oara, în anul 1866, a fost medicul britanic John Langdon Down. În 1959, pediatrul si geneticianul francez Jérôme Lejeune a descoperit că Sindromul Down era cauzat de prezenţa unui cromozom 21 suplimentar, rezultând astfel un număr de 47 de cromozomi, faţă de 46, cât are un om în mod normal. Astfel, perechea de cromozomi 21 conţine unul în plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *