Louis King al treilea nume greu care vine la, deja, Festivalul Internaţional de Blues de la Brezoi din 2018

Louis King s-a născut şi a crescut în Glasgow în prima partea a vieţii și a fost educat  în stilul muzical Soul and Blues – pentru care este recunoscător pentru totdeauna.

S-a mutat în Australia ca adolescent şi ulterior a cântat în trupele Soul și Ska Like No Nonsense și The Walking Walks. A cântat timp de 4 ani cu legendara formație australiană Rockabilly, The Straight 8’s.

În 1995  piesa sa „Werewolf Baby” a fost  lansată la Sydney, de Doug Mulray. Tot în 1995, Louis King și Liars Klub au lansat albumul de debut cu auto-titlul, pentru a-și câștiga aprecierea critică și au câștigat premiul „Album of the Year” din Melbourne’s Age.

În 1996, Louis King a continuat să concerteze toată țara, inclusiv au participat la primul lor Festival de Blues Coasta de Est. În 1996 și a avut onoarea să cânte de-a lungul carieiei sale cu artiști desăvârșiti precum BB King, Buddy Guy, Jimmy Vaughan (fratele chitaristului Stevie Ray Vaughan) sau Screaming J. Hawkings.

Stilul sau original de a compune piese ce combină Rockabilly, Rock’n’Roll și Blues, a fost remarcat de publicații precum “Rolling Stone Magazine” sau “biblia” Blues-ului American, “Blues Review”.

Louis King vine la Brezoi la deja celbrul Festival de Blues în Aer Liber. Este al treilea mare nume din afara României care a confirmat prezenţa la acest spectacol de gală, care pune Brezoiul pe harta lumii bune a muzicii.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *