Râmnicu Vâlcea este pe Locul 6 în topul celor mai avantajoase oraşe din România

Brașovul, Oradea și Cluj-Napoca sunt considerate cele mai avantajoase orașe din țară în privința siguranței, a costului vieții, facilităților medicale, calității aerului, curățeniei, recreeri, accesului la magazine și restaurante, a serviciilor de transport și a nivelului de liniște, potrivit unui sondaj realizat de platforma de anunțuri imobiliare Storia.ro, în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research.

Clasamentul celor mai avantajoase zece oraşe din România este completat de Sibiu, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Miercurea Ciuc, Slobozia, Timişoara, Târgu Mureş. Pe de altă parte, cele mai dezavantajoase oraşe din ţară sunt Alexandria, Focşani, Brăila, urmate de Călăraşi, Satu Mare, Bacău, Giurgiu, Zalău, Galaţi şi Buzău.

Ierarhizarea a fost realizată pe baza unui chestionar la care au răspuns circa 260.000 de români, utilizatori ai serviciilor online ale grupului OLX, din care face parte şi Storia.ro.

Voturile respondenţilor plasează Transilvania în topul celor mai avantajoase regiuni din România, în timp ce la polul opus se află Dobrogea. Bucureşti şi Ilfov ocupă a şasea poziţie, conform celor zece criterii analizate în cadrul studiului „Oraşe şi cartiere din România”.

Cele mai avantajoase cartiere ale Capitalei

Capitala se află pe poziţia 17 în topul celor mai avantajoase oraşe din România. În ceea ce priveşte clasamentul cartierelor bucureştene, pe primele poziţii se află Nicolae Grigorescu, Titan şi Vatra Luminoasă. Cele trei sunt prezente şi în topul naţional al celor mai avantajoase zece cartiere.

Topul celor mai avantajoase zece cartiere din Bucureşti este completat de Aviaţiei, Tineretului, Pajura, Domenii, Sălăjan, Floreasca şi Ozana. La polul opus se află Prelungirea Ghencea, Antiaeriană şi Ferentari. Topul celor mai dezavantajoase cartiere din Capitală continuă cu 16 Februarie, Baicului, Fundeni, Gorjului, 13 Septembrie şi Agronomie.

Cele mai avantajoase şi dezavantajoase cartiere din România

La nivel naţional, cele mai avantajoase cartiere sunt Răcădău din Braşov, Cornişa din Târgu Mureş şi Grigorescu din Cluj-Napoca. Printre primele zece s-au mai numărat Gheorgheni din Cluj-Napoca, Sub Arini din Sibiu, Nicolae Grigorescu din Bucureşti, Valea Aurie din Sibiu, Titan din Bucureşti, Centrul Civic din Braşov şi Vatra Luminoasă din Bucureşti.

Cele mai dezavantajoase cartiere, pe de altă parte, sunt Lacu Dulce din Brăila, Bereasca din Ploieşti, Brâncoveanu din Alexandria, Bariera Vâlcii din Craiova, Transilvaniei din Buzău şi Artego din Târgu Jiu. Următoarele locuri sunt ocupate de Trei Insule din Arad, Priseaca din Târgovişte, Industriala din Vaslui şi Dallas din Tulcea.

Cele mai avantajoase cartiere din marile oraşe

Braşovenii au votat Răcădău, Centrul Civic, Scriitorilor, Schei şi Noua ca fiind cele mai avantajoase cartiere din oraş.

În Cluj-Napoca, primele cinci poziţii sunt ocupate de Grigorescu, Gheorgheni,  Zorilor, Plopilor şi Mănăştur, potrivit studiului Storia.ro.

Cartierul Nufărul este cel mai avantajos din Oradea, acesta fiind urmat de Rogerius, Cantemir, Centru Civic şi Decebal.

În cazul oraşului Sibiu, primele cinci locuri sunt ocupate de următoarele cartiere: Sub Arini, Valea Aurie, Ștrand, Trei Stejari şi Calea Dumbrăvii.

Copou este cel mai avantajos cartier din Iaşi, acesta fiind urmat de Tomeşti, Centru Civic, Tătăraşi şi Alexandru cel Bun, arată studiul „Oraşe şi cartiere din România”.

Timişorenii au plasat cartierul Bucovina în fruntea clasamentului, urmat de Soarelui, Dacia, Complex Studenţesc şi Steaua. (www.capital.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *