Seară de teatru la Galicea, cu sala arhiplină, o premieră în mediul rural

Primăria comunei Galicea a organizat un frumos eveniment cu ocazia sărbătorii de Dragobete,  pentru toţi îndrăgostiţii şi nu numai.

De altfel a devenit tradiţie ca în fiecare an de Dragobete, sărbătoarea iubirii la români, celebrată pe 24 februarie, denumită în calendarul popular și „cap de primăvară”, la Galicea să fie o zi şi o seară de gală.

Ce este de menţionat aici, un eveniment inedit, în mediul rural, faptul că localnicii au putut urmări o piesă de teatru şi anume „O noapte furtunoasă”, a Teatrului Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea.

Faptul că sala a fost plină ar putea oferi o idee celor care sunt diriguitorii culturii în judeţ şi spectacole de teatru în mediul rural ar putea deveni un obicei. Mai ales că adolescenţii şi tinerii de la ţară, în majoritatea lor, nu au fost la un astfel de spectacol.

Felicităm astfel iniţiativă primăriei Galicea pentru un astfel de eveniment.

De altfel administraţia locală din Galicea a dorit să organizeze un eveniment unde, toţi cei prezenţi să se bucure de frumuseţea şi semnificaţia zilei. În cadrul evenimentului au avut loc, dansuri populare, obiceiuri și tradiții, momente specifice dedicate Zilei lui Dragobete şi aşa cum am precizat, o seară de teatru.

Cu ocazia evenimentului, Amalia Boari, șef birou cercetare – valorificare la CJCPCT Vâlcea, Mihaela Deaconu, consultant artistic la CJCPCT Vălcea, Mioara Comănescu Plop, consultant artistic la CJCPCT Vâlcea au rostit discursuri dedicate 
,,Reprezentări și credințe populare de Dragobete”. Programul a continuat cu scenete susţinute de elevii claselor Școalii Gimnaziale Galicea sub genericul ,, La șezătoare de Dragobete”. A urmat spectacolul de muzică populară ,, Azi e Dragobetele”, susținut de Ansamblul artistic ,, Vocea Topologului”- Galicea, coordonator, pr.prof. Ion Tițu.

La final, tot în premiera, a fost organizată o tombolă pt a premia 3 dintre copiii.  participanți.

Conducerea Primăriei Galicea a mulţumit Corului Vocea Topologului, condus de preotul Titu Ion, elevilor Școlii Galicea și profesoarei Simona Manoiu, care-au interpretat scenete specifice evenimtului.

AP

One comment

  • Titu Ion

    Foarte frumos,felicitari edililor si intregului consiliu al Primariei Galicea.Asa cum sugera autorul acestui articol,spectacole de teatru in mediul rural sunt binevenite si au un rol educativ insa nu sunt sali adecvate unor astfel de spectacole.Caminele culturale nu se pot incadra -in majoritate-unor astfel de exigente.Ma gandesc ca nici nu s-au facut eforturi sa se obtina fonduri pentru astfel de proiecte uneori exagerandu-se cu constructii de scoli sau gradinite unde nu mai sunt copii si cladirile stau ne utilizate ,degradandu-se.Poate fi un moment de gandire pe viitor.Cui nu i-ar place sa mearga la sfarsit de saptamana,sa vada un spectacol de teatru sau divertisment la el in comuna ? Atentie ediii:se apropie alegerile…!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *