Activitatea şefului SPP, Lucian Pahonţu, verificată de Eugen Neaţă

Parlamentarul vâlcean, Eugen Neaţă, fost ofiţer de carieră, face parte din comisia de verificare a activităţii serviciului directorului SPP, Lucian Pahonţu. Motivele care au dus la desemnarea lui Neaţa ca membru al acestei comisii au la bază criteriile obiective de analiză, experienţa sa militară şi punctele de vedere argumentate juridic în cazul unor situaţii care reclamă o astfel de expertiză

Aşadar, luni, 19 februarie 2018, în şedinţa grupului parlamentar PSD, am fost propus pentru a face parte din Comisia parlamentară de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea activităţii directorului Serviciului de Protecţie si Pază, domnul Pahonţu Lucian-Silvan şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrului legal de functionare.


Constituirea şi componenta comisiei a fost votată marţi, 20 februarie 2018, de plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Aceasta a fost votata cu 225 de voturi pentru şi 106 voturi împotrivă.

„Multumesc preşedintelui Liviu Dragnea şi colegilor pentru nominalizare şi încrederea acordată! Voi trata aceasta responsabilitate cu profesionalism şi corectitudine”, a precizat deputatul Eugen Neaţă.

Plenul reunit al Parlamentului a votat proiectul de hotarare pentru infiintarea comisiei de ancheta parlamentara care il vizeaza pe seful Serviciului de Protectie si Paza, Lucian Pahontu, comisie solicitată de Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu, dupa ce liderul PSD l-a acuzat in repetate randuri pe Pahontu ca se implica in viata politica. Potrivit proiectului de hotarare, comisia are 17 obiective si 15 membri. Au fost 225 voturi „pentru” si 106 „impotriva”

2 comments

 • Cecile C.

  Rezulatatul este deja cunoscut deoarece presedintele spune ca SPP nu poate fi verificat decit de CSAT. Asa ca , aceasta comisie de ancheta parlamentara s-a nascut moarta.
  Asteptam totusi cu mare interes rezultatul anchetei comisiei si daca vor ajunge la concluzia ca militianul sef spp a omorit acel om la vinatoare. Daca se va veni cu explicatii puerile mai bine sa ramina asa. Fostul presedinte penal trebuie si el chemat pentru ca a facut o declaratie in acest sens si spune ca
  seful spp stia ca va fi martor la acel proces. De unde stia? Sau o fi baiatul mamei omida? Si nu stim noi.
  Mult succes la munca in zadar. Mereu cind nu se vrea a face ceva se face o comisie. De tot risul.

 • cititor fidel

  Na , ca zise CCR-ul ca nu e constitutionala aceasta comisie …………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *