Nicolae Concioiu : ”De ziua comunei Gușoeni se va inaugura centrala fotovoltaică”

Printr-un parteneriat al unității administrativ teritoriale Gușoeni cu  OMV Petrom, în localitate se va construi o centrală fotovoltaică, investiție care, va alimenta cu energie electrică toate instituțiile publice locale și iluminatul stradal, iar conform contractului, va fi finalizată până în data de 7 mai.

Nicolae Concioiu, primarul comunei a luat avizul de pricipiu de la CEZ, prin care acesta aprobă proiectul, a alocat, prin hotărâre de consiliu local, fondurile necesare pentru studiul de fezabilitate, Petromul va veni cu finanțarea acestui obiectiv, iar lucrările la centrala fotovoltaică vor demara când timpul va fi favorabil.

”Avem încheiat un parteneriat cu OMV Petrom, prin care acesta va investi într-un parc fotovoltaic. Cele 300 de panouri vor fi montate pe copertinele meselor de la târgul comunal, pe o suprafață de 30 de ari. Am luat avizul  de la CEZ, pentru a putea executa investiția, am aprobat în consiliul local suma necesară pentru studiu de fezabilitate, iar finanțarea de 30.000 Euro o asigură Petromul. Ei finanțează anual proiecte care sprijină educația, societățile și contribuie la rezolvarea nevoilor comunităților. Inaugurarea centralei fotovoltaice dorim să fie în data de 7 mai, chiar de ziua comunei, iar după punerea în funcțiune, toate instituțiile publice locale vor beneficia de energie electrică gratuită. Curentul surplus produs va fi dat în rețea, iar consumatorii vor avea facturile mai mici.”, a declarat edilul.

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *