Un om de afaceri construieşte al 2-lea domeniu schiabil pe Transalpina, în zona Coasta Benghi

Al doilea domeniu schiabil din zona Transalpina Ski, de această dată în regim privat, urmează a fi construit la Mălaia, pe Coasta Benghi, de un om de afaceri din Bucureşti.

„Omul a cumpărat deja o suprafaţă de teren, opusă actualului domeniu schiabil, care porneşte direct din capătul de sus al pârtiei de schi şi coboară până la Latoriţa. Acest teren este accesibil din Transalpina pe ruta şoselei Strategica. Omul doreşte să investească aici într-un domeniu schiabil, un hotel cu 200 de locuri, telescaun. Din  planurile sale am înţeles că intenţionează să realizeze şi pârtii pentru începători, iar telescaunul va urca turiştii şi sus, unde este actuala pârtie de schi”, spune primarul Gabriel Ţolea.

Potrivit edilului, omul de afaceri a achiziţionat mai multe terenuri riverane şoselei Transalpina şi doreşte să investească în structuri hoteliere.

„Primăria din Mălaia va sprijini orice demers al acestuia şi al oricărui investitor de a dezvolta turismul aici. Sper ca, în foarte scurt timp, să încheiem litigiul în instanţă pentru mai multe terenuri din zonă, astfel încât să le putem concesiona pentru turism”, a mai adăugat Ţolea.

Astfel, noul domeniu schiabil s-ar uni cu actualul domeniu Transalpina Ski Resort şi face parte dintr-un proiect vechi al fostului arhitect Prădatu, care planificase un amplu domeniu schiabil în Munţii Parâng, de peste 80 de km, care să lege, prin pârtii şi instalaţii pe cablu, Obârşia Lotrului de Rânca.

Liviu POPESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *