Primarul Nicolae Concioiu a câștigat definitiv procesul cu ANI

Primarul comunei Guşoeni, Nicolae Concioiu, a câştigat în instanţă procesul cu  Agenţia Naţională de Integritate care  l-a acuzat că  s-a aflat în  incompatibilitate întrucât deţinea, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de mediator.  Astăzi, 26 Ianuarie 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a dat dreptate primarului Nicolae Concioiu, contrar deciziei de incompatibilitate declarate de A.N.I. Astfel, prin D E C I Z I A nr.211, a fost respins recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 102/F din 22 iunie 2015, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 26 ianuarie 2018.

”A fost o zi lungă, dar în sfârșit, a meritat. Se pare că justiția a început să fie cu adevărat independentă, să gândească european, să aibă o față europeană, chiar dacă modificările la legile justiției nu au fost încă promulgate”, a declarat primarul Concioiu.

Nicolae Concioiu a fost declarat în incompatibilitate din 20 mai 2011, întrucât deţinea şi calitatea de mediator la Biroul de mediator „Concioiu Nicolae” şi în cadrul Asociaţiei profesionale de mediatori „Asociaţia Centrul de Mediere Vâlcea”, încălcând astfel dispoziţiile articolului 87, alineatul 1, litera k) din Legea 161/2003, potrivit unui comunicat de presă remis de ani ANI.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *