Cea mai înaltă cascadă din România în strategia de dezvoltare a turismului în Mălaia

Primăria din Mălaia şi Obştea pe teritoriul căreia se află Cascada Scoruş vor colabora pentru dezvoltarea turismului în zonă, astfel încât localitatea să sporească numărul de vizitatori.

„Cei de la Obşte sunt foarte deschişi, cunosc potenţialul acestei cascade şi vom gândi o strategie astfel încât accesul să fie uşor pentru cei care doresc să vadă cea mai înaltă cascadă din România. Avem mai multe idei, o parcare amenajată, amenajarea întregului traseu, un traseu şi deasupra cascadei, pentru că şi acolo avem un mic canion şi o a doua cascadă ceva mai mică dar la fel de spectaculoasă. Toate acestea fac parte din oferta Mălaiei. Noi investim in infrastructura din Ciunget, unde ştim că şi CJ are în proiect amenajarea drumului judeţean. Mălaia a devenit una din destinaţiile turistice ale judeţului şi aşteptăm investitori care să dezvolte structuri de cazare, parcuri de aventură, orice care să sporească oferta localităţii”, a declarat Gabriel Ţolea, primarul din Mălaia.

Anul trecut, peste 15.000 de turişti au vizitat cea mai înaltă cascadă din România. Un număr important de turişti vine şi iarna pentru a admira cascada îngheţată, un adevărat spectacol al naturii.

Turiştii care au ajuns la Cascada Scoruş au optează pentru o vacanţă cu cazare într-una din pensiunile din Mălaia sau din Voineasa, sau fie parcurs, pe durata mai multor zile, un circuit care a inclus mai multe obiective cultural-religioase din judeţul Vâlcea.

Cascada Scoruș are o înălțime de peste 100 de metri, căderea de apă fiind în proces de omologare pentru a fi catalogată drept cea mai înaltă din România. Cascada este deja o destinație dcascada1e turism, mii de turiști sosind în Mălaia, pe Valea Bucureasa, pentru a o vedea.

Cascada Scoruş a fost descoperită din întâmplare, în urmă cu câteva luni, într-un teren sălbatic din Munții Lotrului, în zonă neexistând niciun traseu turistic.

În realitate, există un grup de două cascade, una de 25 de metri și una de 105 metri, unite printr-un canion lung de 300 de metri. Cascada de 105 metri, cunoscută drept Cascada lui Ciucă sau Cascada Scoruș, e formată din două etaje, din care unul are peste 80 de metri cădere de apă.

Grupul de cascade se află la aproximativ 2 kilometri de drumul național DN 7A, pe o potecă de munte, într-o zonă sălbatică a Munților Lotrului.

Liviu POPESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *