După mai multe sincope, Transalpina Ski Resort se deschide în acest week-end

După mai multe sincope, licitaţii întârziate, birocraţie stufoasă, o sumă de redevenţă (250.000 de euro!) care a îndepărtat orice operator, bani daţi cu ţârâita pentru finalizarea domeniului schiabil, cel mai frumos domeniu schiabil din România se deschide la sfârşitul acestei luni, aşa cum aminteam noi acum 2 săptămâni.

Astfel, vineri, iubitorii sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi la Voineasa.

Să sperăm că greşelile din această iarnă nu se vor mai repeta, licitaţia pentru anii următori se va ţine cel târziu în vară, redevenţele cerute vor fi decente, pentru că nu pârtia de schi îmbogăţeşte peste noapte un buget local ci ea este doar marketingul prin care se dezvoltă o zonă şi de ce nu un judeţ.

Voineasa – Transalpina Ski Resort deja a devenit un brand naţional, fiind deja ştiut faptul că este singurul domeniu schiabil din România, unde se poate schia până în luna mai, pârtiile fiind dispuse pe versantul nordic, în Munţii Lotrului, cu o panoramă unică. Imaginea superbă a lacului Vidra te duce cu gândul la zonele de schi din Austria.

Domeniul schiabil se va finaliza în acest an, în sensul că s-au primit finanţările pentru terminarea parcării de 400 de locuri, eliminându-se pentru anul viitor cozile uriaşe care se întindeau pe DN7A spre Voineasa sau spre Obârşia Lotrului.

Tot în acest an, vor demara mai multe investiţii în structurile de cazare de la Obârşia Lotrului, pensiuni, hoteluri sau campinguri, urmând ca această staţiune să devină, aşa cum am mai scris un mic orăşel de munte la cota 1.200, PUZ-ul fiind la stadiul de avize.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *