Demersuri ale primarului Nicolae Concioiu pentru introducerea gazelor naturale în Guşoeni

În 550 de ani, Guşoenii au cunoscut o poveste, un basm picurat cu roua pe bobul de strugure, legende şi mituri, haiduci şi boieri, valsuri şi viori. Pe drumul Drăgăşanilor spre inima Olteniei, Guşoenii au fost îngerul care a stat precum steaua dintâi drumeţului. Hanul de la Guşoeni nu mai e de mult,  dar istoria e păstrată cu respect în fiecare cerdac al casei, în fiecare stejar bătrân, în pădurile care vin până în spatele grădinilor.

În prezent, comuna vâlceană Guşoeni, cunoscută prin două ferme viticole de renume, producând celebra Crâmpoşie de Drăgăşani, şi-a diversificat în acest an ramura zootehnică, având trei ferme de păsări, suine şi caprine, dar şi zece microferme de bovine, potrivit primarului localităţii, Nicolae Concioiu. Asta se adaugă industriei, comuna fiind una importantă în zona industriei extractive iar pe aici va trecu BRUA, ocazie cu care aici va funcţiona şi organizarea de şantier pentru 2 judeţe.

Totodată, Administrația locală din comuna Gușoeni așteaptă stabilirea licitației de la Ministerul Energiei pentru concesionarea serviciului de gaze naturale, pe teritoriul comunei.

Primarul Nicolae Concioiu spune că acestă investiție vine în sprijinul comunității. De asemenea, comuna este membră a ADI APA Vâlcea și este inclusă în masterplanul de dezvoltare, astfel că, prin suma de 1,5 milioane de euro alocată, se va introduce sistemul de alimentare cu apă în toate cele șase sate. Drumurile locale sunt majoritatea asfaltate, şi, pentru aceste două investiții de mare anvergură care urmează a fi realizate, demersurile primarului au avut rezulatele scontate, iar comunitatea din Gușoeni va fi avantajată din punct de vedere economic și social.

AP

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *