Iohannis nu e Traian Băsescu; Iohannis e om de stat

România nu mai este în vremea lui Băsescu. Nu mai este un stat care să încheie serile prin talk-show-uri cu sânge pe pereţi.

Este un stat echilibrat în Europa, este un reper.

De această dată guvernează Klaus Iohannis. Omul care nu-şi permite să arunce în aer o economie, să arunce o ţară în criză pentru simplul fapt că, pe Facebook, PSD este cel mai ciumat partid din România.

Dacă Iohannis era băsescian azi, el apărea la TV şi, timp de o oră, înjura la PSD, punea tot felul de epitete, scotea dosare de la sertar şi, implicit, racola o duzină de parlamentari social-democraţi, apoi arunca ţara în criză, spunând că vrea o altă majoritate, chiar şi imorală.

Exalta toată lumea, era iureş pe facebook, PSD răspundea prin suspendare, euro sărea de 4,7 lei, România se gripa. Dar Iohannis devenea simbol, nu? Piaţa Victoriei se umplea, la Cotroceni erau scoşi bătrânii. Ore întregi de emisii… Rareş Bogdan ţinea emisiuni până la 3 dimineaţa, dincolo, Gâdea făcea şi el tur de forţă până la 4. Copii vânduţi, nazistul, stat paralel pe o parte, dincolo: comuniştii, rusofonii, penalii, corupţii.

Se cerea intervenţia Comisiei Europene, din nou eram pe la ştirile internaţionale… O ţară latină de mâna a III-a. Era ok?

Evident că nu. Iohannis a pus azi România pe harta normalităţii şi a stins o potenţială criză, ce-i drept generată în interiorul PSD, dar a stins-o rapid. Iohannis a fost om de stat.

E cazul să scăpăm de andrenalina băsistă… E greu după 10 ani în care am stat încrâncenaţi.

Liviu POPESCU

One comment

  • Cecile C.

    Iohannis nu este Basescu Traian , este mai rau decit „ochila”. Daca doreste sa fie in continuare presedinte sa-si faca bilantul dela Cotroceni cit si a agoniselii si atunci o sa vedem cit de cotcar este.
    Nevasta lui se plimba – si plimba niste elevi , punindu-le viata in pericol – cu o masina a nu stiu cui.
    Acesta este modelul de presedinte pe care il doresc romanii? Cred ca nu si de aceea „neamtul” pirit , trebuie sa stie ce vrea , pentru ca pina acum a demonstrat ca vrea doar pentru el. Daca vrea sa mai fie ales sa invete limba romana ca lumea deoarece poate fi arestat pentru violarea acesteia la fel ca si acel jigodos de militian pedofil.
    Clar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *