18 lucruri care nu s-au văzut la şedinţa CEX-ului de demitere a lui Tudose

 1. Petre Daia a votat pentru căderea guvernului Grindeanu, apoi a realizat că, de fapt, e vorba de guvernul Boc.
 2. „Îl vreau viu/ treaz” a fost declaraţia dată pe surse de Liviu Dragnea, luni, în jurul prânzului.
 3. În timpul şedinţei, deputatul Cătălin Rădulescu a venit cu o cutie de vioară, pe care o ţinea ostentativ îndreptată spre Tudose.
 4. Liviu Pop şi Maria Grappini au fost desemnaţi, la punctul Diverse, profesori de gramatică pentru ministrul de interne.
 5. Înainte de începerea şedinţei, Mihai Tudose a participat la o întâlnire cu un grup de secui de la echipa de arte marţiale SK Miercurea Ciuc.
 6. Codrin Ştefănescu i-a adus să asiste la şedinţa CEX şi pe revoluţionarii bodyguarzi, pentru orice eventualitate.
 7. PNL are deja mai mulţi favoriţi pentru preluarea şefiei partidului; după Victor Ponta, Grindeanu, Ivan, este în cărţi, de acum, şi Mihai Tudose.
 8. Cu lacrimi în ochi, Mălin Bot i-a înmânat lui Mihai Tudose banderola #Rezist, iar cei doi s-au îndreptat la braţ spre Piaţa Victoriei.
 9. Şedinţa CEX a început cu un recital de poezii de Mihai Eminescu, printre care „O, Rămâi”, „De ce nu-mi vii”, „Dorinţa” şi Scrisoarea a V-a a lui Petrea.
 10. Liviu Dragnea a avut o convorbire lungă cu Traian Băsescu, în care a încercat să afle cum dracu’ poate găsi şi el un „Boc” al lui.
 11. Când a ajuns la CEX, Mihai Tudose a găsit, în dreptul său, propria demisie, scrisă deja şi semnată; iniţial, nu a recunoscut-o, dar apoi, citind primul cuvânt – „Supsemnatul”, a zâmbit.
 12. Eugen Neaţă şi-a şters din arhivă pozele cu Mihai Tudose, după cele cu Sorin Grindeanu.
 13. Demiterea lui Paul Stănescu din funcţia de premier a fost planificată, de pe acum, în luna iunie – începutul lui iulie.
 14. La auzul demiterii premierului, preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a întrerupt brusc concediul la schi în Austria şi a venit, de urgenţă la Florida, în Miami.
 15. Tăriceanu i-a spus lui Dragnea la final: „E, ţi-am zis eu, că premierii e ca cu nevestele”.
 16. CEX-ul a decis, totodată, ca podul de la Brăila, promis azi de Tudose, să se construiască la Zimnicea.
 17. Semnele erau clare privind soarta lui Tudose, vicepremierul Ciolacu şi-a pus piciorul în ghips, iar Bădălău deja sunase după elicopter pentru premier.
 18. La finalul CEX-ului PSD, cunoscuta interpretă de muzică populară din Teleorman Floarea Calotă a interpretat piesa celebră „La tanti Elvira”.

 

de Carmen Rea da’Silva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *