Deputatul Eugen Neaţă susţine măsurile radicale dispuse de ministrul de Interne

Fostul poliţist de carieră, Eugen Neaţă, a declarat că „oameni de acest gen”, cum este poliţistul pedofil nu au ce căuta în societate, cu atât mai grav în instituţii care sunt responsabile cu siguranţa cetăţenilor.

„Cazul care a pus o ţară pe jar a scos la lumină foarte multe lacune ale sistemului. Şi mă refer aici la deficienţe crase în poliţie, perpetuate ani buni de manageri promovaţi de conducerea IGPR, manageri care au fost mult mai interesaţi de a-şi promova oameni de aceeaşi factură cu ei, slabi profesional care au avut interesul de a-şi proteja funcţiile şi influenţa în detrimentul promovării unor adevăraţi specialişti şi în detrimentul securităţii şi siguranţei cetăţeanului”, spune Eugen Neaţă.

Deputatul vâlcean consideră că măsurile radicale luate de ministrul Carmen Dan, în urma cărora  2 capi ai poliţiei române au fost propuşi pentru destituire sunt un pas uriaş în asanarea unui sistem destul de bolnav şi care a dat multe rateuri în ultimii ani.

„Sunt convins că premierul României va analiza propunerile doamnei ministru şi va lua măsurile ce se impun. În asentimentul meu sunt sute de poliţişti din ţară care spun că sosise momentul ca cineva să vină şi să facă ordine în sistem iar măsurile anunţate de ministrul Carmen Dan erau de mult aşteptate. Am fost sunat de prieteni din poliţie care au susţinut punctul de vedere al ministrului că este absolut necesară o evaluare de ansamblu a managementului Poliţiei, la toate nivelele, iar acest lucru se poate face doar printr-o diagnoză serioasă de sistem. De asemenea am fost sunat de colegi parlamentari din ţară care au discutat cu  mine referitor la demersurile ministrului Carmen Dan şi şi-au manifestat deschis susţinerea şi corectarea neregulilor din poliţie. Aşa cum spune doamna Carmen Dan, sistemul este vechi, insuficient organizat şi prost gestionat în multe domenii. Cei doi demişi azi ar trebui urmaţi de alţii care au ascuns problemele sub preş. „

Eugen Neaţă afirmă că măsurile anunţate de ministrul Carmen Dan chiar dacă nu vor eradica toate deficienţele sistemului, problemele grave pot fi mult diminuate.

„Totodată vreau să rog oamenii să aibă încredere în Poliţia Română. Orice pădure are uscături dar sunt convins că după ce vor fi aplicate aceste măsuri radicale anunţate de ministrul Dan, poliţia va fi primul sistem asanat, corectat şi pus pe roate”, a adăugat Neaţă.

Întrebat care este soarta probelor video în cadrul modificărilor codului penal, deputatul vâlcean a replicat:

„Chiar voiam demult să precizez asta. Niciodată nu s-a discutat de eliminarea probelor video. A fost din păcate o intoxicare care a reuşit să manipuleze. Ar fi un paradox, când tehnologia evoluează şi vine să sprijine domeniul judiciar, noi să renunţăm la aşa ceva. Probele video vor face parte din orice anchetă”, spune Neaţă.

AP

11 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *