Un nou cartier de 24 de hectare în zona de Vest a Râmnicului

„Ca urmare a negocierilor purtate cu conducerea Universității din Pitești și cu avizul Ministerului Educației, voi face toate demersurile pentru realizarea unui schimb în baza căruia această instituție de învățământ superior ar urma să-și desfășoare cursurile la Liceul Tehnologic „Oltchim”, iar municipiul va primi suprafața de 24ha de la limita cu comuna Vlădești, aflată în prezent în administrarea universității

Pe această suprafață de teren de mari dimensiuni, aflată la Vestul Râmnicului, se pot dezvolta numeroase proiecte edilitare publice, cum ar fi construcții de blocuri de locuințe ANL pentru tineri sau de locuințe sociale ANL pentru tineri sau de locuințe sociale, parcuri, structuri de agrement, locuir de joacă, grădinițe și multe, multe altele”, spune primarul Mircia Gutău, menţionând unul dintre cele mai mari proiecte edilitare din anii următori.

Astfel vorbim de cel mai mare proiect imobiliar din municipiul Râmnicu Vâlcea. Despre acest proiect s-a vorbit în mai multe rânduri cu argumente pro şi contra, numai că din punctul nostru de vedere se impune dezvoltarea oraşului spre vest.

Primăria Râmnicu Vâlcea va propune spre dezbatere publică şi va solicita din partea cetăţenilor opinii cu privire la cum anume să arate viitorul cartier de vest al municipiului.

Există deja opinii care prevăd mai multe zone verzi, blocuri ANL, spaţii comerciale, unităţi şcolare.

Oricare ar fi soluţiile pentru acest nou cartier, investitorii care vor dezvolta aici trebuie să respecte reguli de bun simţ, în privinţa traficului, a parcărilor, a spaţiilor verzi.

9 comments

 • Vasile Gogiu

  De acord cu masuri de amenajare si extinderea orasului acolo unde zona permite dar trebuie ajutata populatia cu locuri de munca si nu doar in magazine si mall-uri ci trebuie INDUSTRIE !

 • Mariana

  Deci am avut dreptate cand am zis ca Mircia Gutau urmareste acest teren pentru „numeroase proiecte edilitare publice, cum ar fi construcții de blocuri de locuințe ANL pentru tineri sau de locuințe sociale ANL pentru tineri sau de locuințe sociale, parcuri, structuri de agrement, locuir de joacă, grădinițe și multe, multe altele”, Care este beneficiul sau? Cate constructii ii vor apartine?

 • Ioniță kaloian

  Eu stau și mă întreb…in orașul acesta se construiesc blocuri și malluri…foarte bine…dar din punct de vedere economic..orașul ce construiește? Ce facilități acordata unor firme sa investească ..nu doar în oraș ..ci și în hinterland…uite tigrul Budești…care nu e in stare nici pe stâlpii de iluminat public să pună un bec…pardon..pune…din 3 in 3…o mica luminița la 100 de metri. Ați lăudat aceasta faurecia…care nu e altceva decât o fabrica ce angajează muncitori necalificați..la fel Carrefour….spune mi și mie…câți absolvenți de facultati serioase…nu Brâncoveanu sau Spiru Haret s au întors în Rm Vâlcea? Ce oportunități de munca au… vânzător la Carrefour sau croitor la faurecia pe salariu minim pe economie? Sau angajat la Annabella..cu salariu redus din varii motive? Sunt zeci de generații după 89 …copii foarte bine pregătiți…care acum contribuie la pibul Bucureștiului… Clujului… Timișoarei… Sibiului…Parisului…Romei… Munchenului…etc. câți dintre aceștia pot sa se întoarca in Ramnic…pentru altceva decât a și vizita bunicii sau părinții?
  Draga ziarule…oare când o analiza pertinenta a acestor adevărate probleme ale orașului și județului? Cui ii servesc aceste osanale ridicate periodic administrației locale? Oare chiar crezi că oamenii nu vad realitatea? Vreau și eu un articol pertinent privind oportunitățile pentru zecile de generații de creiere..care s au risipit și se vor mai risipi in patru zări și în viitor…asta in lipsa unui plan… evident coordonat de autoritățile locale de a i tine acasă….că altfel… curând..mult lăudatele proiecte imobiliare vor rămâne fără cumpărători.

 • Lupu cătălin

  As dori sa va spun cu avizul cui din Primărie, în afară lui Gutau se aproba toate aceste „proiecte”! Desigur cu ajutorul domnului jurist Didoiu Ionut, unul din cei care avizeaza aceste proiecte dpdv juridic dar care a încheiat un pact cu domnul Gutau devenind o slugă umilă și credincioasă, împreună cu finul sau, arhitectul șef al Primăriei Râmnicu Vâlcea. Fara cei doi, nu s-ar putea desfășura un astfel de proiect. Asa ca indreptati-va atenția și asupra acestora, complici ale acestui gen de proiecte.

 • Petre

  In nota obisnuita, pupatori de dosuri ale domnului primar Gutau. Nu aveti rusine, nu aveti bun simt, scrieti pe bani evident. Ma intreb daca voi aveti un Dumnezeu, daca aveti rusine, daca aveti ceva omenesc in voi. Cata dreptate are Ionita Kaloian. Tinerii valceni pleaca scarbiti de marele edil. Si voi nu vedeti. Oare nu va e rusine? Voi afla cine sunteti si va voi bate obrazul nerusinatilor! PS Cum de nu stergeti postarile? Pentru ca sunteti atat de lasi si stergeti postarile. Lasilor!

 • Cecile C.

  Se pare ca toti intervenientii au dreptate. Intrebarea de baraj este , daca primarul actual si fostul
  sau consilier , actualmente deputat , au plecat la Abu Dhabi sa se initieze in reciclarea deseurilor sau ca o recompensa a magariilor ce le vor patrona?
  Institutiile statului au datoria sa cerceteze si sa informeze platitorii de impozite care vor suporta majorarea cu 30% a acestora , pentru ca Primaria sa-si poata satisface clientela politica.
  Apropos. Cum este posibil ca , parlamentarii valceni , care au sume alocate in acest sens , sa beneficieze de spatii pentru birourile parlamentare de la primar , la pret de cutie de chibrituri?
  Cita impostura la acesti pigmei.

 • eu

  Sunt unul din multii valceni plecati din tara. Citesc mereu acest ziar online si ma mir de nesimtirea si mojicia celor care scriu, cat si a celor care conduc acest oras. Voi purta in suflet permanent meleagurile natale, dar nu ma voi mai intoarce pentru a fi sclav multinationalelor straine si celor care jefuiesc cu nesimtire, strigand apoi ca fac ceva pentru comunitate. Judetul Valcea desi bogat, este unul dintre judetele cu cel mai mic salariu. Aici se spala bani pe spinarea celor care traiesc la limita.
  Si vor face asa mereu pentru ca li se permite. Noi toti le permitem, ii votam tot pe ei. Cand ne vom trezi oare cu adevarat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *