Un nou an de dezvoltare economică şi socială pentru comuna Făureşti

În urma proiectelor implementate, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, comuna Făurești a primit  finanţare pentru extinderea, reabilitarea și modernizarea dispensarului medical, iar edilul dorește ca, după  realizarea aceastei investiţii, să înfiinţeze şi un cabinet stomatologic. Un alt proiect care a fost aprobat şi este finanţat este reabilitarea, extinderea și modernizarea Școlii gimnaziale, din satul Bulgeţani, unde învaţă 200 de copii, iar alte două proiecte sunt depuse Compania Naţională de Investiţii pentru Centrul Cultural şi o sală de sport, iar ultimul proiect depus prin Grupul de Alianță Locală, vizează achiziția unui tractor dotat cu mai multe cu echipamente.

Făureştiul este localitate care a reuşit în ultima perioadă să atingă mai multe axe de dezvoltare – agricultura, ramură aflată deja în formule de cooperaţie, a avut rezultate de excepţie în cultura cerealelor. Industria petrolieră, deşi restructurată este un  vector în această parte de judeţ.

Primarul Marius Irimia a căutat în ultima perioadă să revigoreze şi domeniul cultural, potenţialul zonei fiind unul absolut remarcabil, Făureştii fiind printre puţinele localităţi autentic olteneşti, aici fiind urmaşii Buzeştilor, localitate cu o istorie destul de bogată, de la Unirea lui Mihai Viteazu şi până la cele 2 Războaie Mondiale, făureştenii participând în mod activ la fiecare eveniment politic marcant.

Aşa cum mai mai scris, nu în ultimul rând, Primăria Făreşti a investit mult în echipa de fotbal de tineret şi urmează să deschidă o coordonată în domeniul cultural, aici urmnând a avea loc o întâlnire a pictorilor de pe Valea Olteţului.

„Agricultura, industria, axa culturală şi infrastructura sunt elemente cheie de dezvoltare a unei localităţi. Şi nu omitem investiţiile în educaţie, pentru că de aici pleacă totul. Asta avem în vedere, conservarea tradiţiilor, sprijin pentru fermieri şi deschidere pentru oricine doreşte să investească aici la Făureşti”, spune Marius Irimia.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *