În Vâlcea, în comuna Goleşti, funcţionează un centru de colectare şi procesare plante medicinale

Un centru de colectare si procesare a plantelor medicinale a luat amploare în localitatea vâlceană Goleşti, investitorul N. Linte dorind să-şi extindă afacerea în următorii ani, „valorificând potenţialul” judeţului Vâlcea la acest capitol.

Dotările avute la dispoziție includ cuptoare pentru uscarea plantelor, un mărunțitor pentru produse precum ceaiurile și condimentele, dar și un distilator pentru obținerea de uleiuri și esențe. Complexul din Goleşţi se întinde pe 2 hectare şi are o piaţă de desfacere naţională.

Linte numește plantele medicinale „aurul pădurilor”. El menționează că o asemenea afacere neapărat se va bucura de succes în România, putând spori veniturile agricultorilor. Potrivit investitorului, printre obiective  se numără introducerea în cultură a unor specii valoroase de plante medicinale şi aromatice din flora spontană străină şi autohtonă în vederea elaborării tehnologiei de cultivare şi extinderii suprafeţelor cu aceste specii.

„Numărul persoanelor care caută tratamente naturale este în creștere, de aceea cererea de plante medicinale se mărește de la an la an, aşa că investiţia domnului Linte este una, putem spune, de succes şi care are perspective mari de dezvoltare. Primăria Goleşti va fi mereu receptivă la astfel de investitori, care, de fapt, investesc în sănătate”, spune primarul Dumitru Ropină.

Centrul de colectare şi procesare se află în satul Blidari, pe DN 7, drumul Râmnicu Vâlcea – Piteşti.

AP

8 comments

 • Madalina

  Buna ziua. Locuiesc la tara si am posibilitatea sa achizitionez mai multe feluri de plante medicinale din flora spontană.ati fi interesati de o colaborare?

 • Alin

  Mar interesa si pe mine un nr de tel domnul Linte.pentru o colaborare.multumesc

 • CAMELIA NICOLAE

  Buna ziua! Voiam sa stiu achizitionati si galbenele? Si daca da la ce pret? MULTUMESC

 • Cornea Laurențiu

  Bună ziua,am o cultură de lavandă de aproximativ 900 de butași anul 2, angustifolia munsted, sunteți interesat de achiziția florii?

 • Zsolt Cser

  Buna ziua am o cultura de galbanele aproximativ 200 m2 , sunteti interesat de achizitia florii ?

 • Rotaru Luminita

  Doresc o colaborare , recoltez diverse plante medicinale! Astept sms , va rog detalii, tel contact!

 • Mihai Ionescu

  Va rog frumos sa imi lasati telefonul dumneavoastra. Am colaborat in trecut si din cauza unei defectiuni a telefonului am pierdut numarul dumneavoastra.

 • Maria Sinescu

  Buna ziua as dori daca se poate sa vorbesc cu domnul Linte sau cu cineva .din firma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *