Ţară latină! Halal manipulare de dreapta şi de stânga, de „huidumaci” şi de „haidamaci”

Am privit cu scârbă ghilotina din faţa DNA-ului, când a sosit Liviu Dragnea. Mă întreb oare DNA-ul nu are alte modalităţi de a cita diverşi indivizi la sediu decât prin show televizat? Ce înseamnă asta? De ce DNA ţine să privesc un cor de „huidumaci” la poartă  şi de pesedaci de cealaltă parte?

DNA nu ne putea scuti de acest spectacol de isterie colectivă dacă aborda un mesaj al decenţei? Al unor anchete discrete, cu audieri discrete, fără spectacol, artificii urlate,  fără a erecta instinctualitatea din om.

Ce resorturi sau cine agită resurturile din unii, să vină să strige la un Dragnea, la un Băsescu ieri, la nu ştiu care alaltăieri?

De ce atâta latinitate fierbinte în ţara asta? Cine are scopul de a ne învrăjbi în asemenea hal. Cine are interesul să-l pună faţă în faţă pe „haidamacul” Cătălin Rădulescu cu Huidumacul de „dreapta”?

În ţara asta, orice persoană are la un moment dat adversari/duşmani – raţionali sau organici. Cu atât mai mult când această persoană este una publică.

Normalitatea unui stat de drept că tot se vorbeşte despre asta, este acela de a minimaliza cât mai puţin expunerea în public a unor aspecte juridice controversate şi nu de a accelera starea de tensiune în jurul unor astfel de momente, de a învrăjbi oamenii…

Liviu POPESCU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *