Pasul Cotoşmanu ecologizat de deputatul Eugen Neaţă şi 50 de elevi de la şcolile din Râmnic

În cursul zilei de vineri, la iniţiativa deputatului PSD, Eugen Neaţa, a fost organizată o amplă acţiune de ecologizare a Pasului Cotoşmanu, de-a lungul DN 65C între Troiţa de la Roeşti şi prima casă din Satul Dăeşti.

Pasul Cotoşmanu, este tronsonul de drum care care traversează dealul şi pădurea cu acelaşi nume şi care desparte comunele Popeşti de Roeşti. De altfel este unul din cele mai tranzitate segmente de drum, acesta asigură legătura între Râmnicu Vâlcea şi toate localităţile din Sud-Vestul Vâlcii.

Dat fiind ciurculaţia pe acest segment de drum, aspecte mai puţin plăcute ale civilizaţiei au putut fi remercate, marginile, rigolile fiind pline de mizerii.

Astfel deputatul Eugen Neaţă, cel care a debutat în cariera sa militară chiar în comuna Popeşti s-a ocupat de organizarea unei echipe de ecologizare a acestui sector de drum, nu mai puţin de 50 de elevi din clase gimnaziale şi liceale din Râmnic luând parte la această operaţiune. Lor li s-a alătura şi personalul din cadrul Primăriei Popeşti, alături de edilul Aurora Măgura.

„Am ales să curăţăm tot tronsonul de drum de sus de la Troiţă, de la cel mai înalt punct al dealului, limita Roeştiului până la casa lui Nicu Predescu, prima casă din Popeşti. Cei mai încântaţi au fost copiii şi m-a suprins plăcut faptul că au muncit cu plăcere în acest voluntariat şi au şi întrebat când urmează o nouă acţiune. Trebuie spus că vremea nu a fost una tocmai frumoasă dar nimeni nu a ţinut seama de aceste capricii”, a declarat Eugen Neaţă.

Astfel înarmati cu mănuşi şi saci menajeri, „ecologiştii” au trecut la curăţarea pădurii Cotoşmanu.

La finalul zilei, parlamentarul vâlcean le-a oferit copiilor o pizza şi un suc, la revenirea

 în Râmnicu Vâlcea.

Este de felicitat o astfel de initiativă, important este însă ca şi aceia care tranzitează Pasul Cotoşmanu să respecte munca celor 50 de copii care au preferat ca într-o zi liberă să elibereze de gunoi una din cele mai frumoase păduri din Vâlcea, pădurea haiducilor.

AP

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *