Parcul Mircea cel Bătrân va fi modernizat iar din primăvară va începe construcţia bretelelor care vor străpunge Pasajul Vladimirescu

Cel puţin  aşa a declarat primarul Mircia Gutău într-o conferinţă de presă, cu privire la lucrările de modernizare a Parcului Mircea cel Bătrân.

„Anul viitor vom demara proiectul privind modernizarea Parcului Mircea cel Bătrân. Este normal ca având platoul pietonal în apropiere să se contureze un  spaţiu central de promendă. Vom vedea dacă mergem pe un proiect european sau unul cu finanţare locală. În aceste zile s-au finalizat lucrările de reabilitare a faţadei nordice a parcului, acolo unde alunecările de teren din ultimii ani au distrus pe anumite porţiuni zidul vechi. A fost o lucrare dificilă pentru că vorbim de un monument istoric şi a trebuit respectat modelul original. (…)Nu avem un peisagist la primăriei pentru că nimeni nu a fost amator de a se angaja pe acest post şi la toate lucrările de această latură s-a ocupat firma care a făcut şi proiectarea”, a declarat primarul Gutău.

În ceea ce priveşte primul tronson, prelungirea Bulevardului Tineretului spre Libertăţii (strada Ferdinand) acesta a spus că în luna martie este preconizată finalizarea acestuia.

„Dar vom scoate în curând la licitaţie efectiv bretelele de legătură cu pasajului Vladimirescu, o lucrare amplă şi sper ca în 2 ani să fie gata, astfel încât să avem o fluidizare a traficului pe direcţia Sud – Pasaj Vladimirescu. Aceste lucrări vor demara în primăvară”, a precizat edilul Râmnicului.

Tot în conferinţa de presă, primarul Mircia Gutău a precizat că din cauza unei proeictări proaste şi al unei execuţii deficitare, nu va fi gata, bazinul acoperit de la Ştrandul Ostroveni.

„Momentan vom reuşi să controlăm apele pluviale, să facem o lucrare de intervenţie pentru conservare, astfel încât să nu fim nevoiţi să plătim 100 de milioane vechi, lunar pentru evacuarea apelor infiltrate. Apoi vom scoate din  nou la licitaţie lucrarea. Mergem tot pe varianta proiect european, aici fiind investiţi 300.000 de euro. Dacă am fi luat-o în regie proprie sunt convins că am fi economisit mai mult de 300.000 de euro dar, dacă am renunţa la un proiect european sunt şanse să întâmpinăm dificultăţi la accesarea unui viitor proiect european”, a mai spus primarul Mircia Gutău.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *