Urşi semnalaţi la 1 km de zona Buda – Vlădeşti din municipiul Râmnicu Vâlcea

Primăria Râmnicu Vâlcea avertizezază populaţia din zona de vest a municipiului (Buda-Vlădeşti) să ia măsuri de protecţie, pentru că în zona respectivă au fost văzute animale sălbatice, la 1 km de locuinţe.

Mai precis este vorba de porci mistreţi dar şi de o ursoaică şi 3 pui de urs.

„În zona barajului de la Vlădeşti, într-un punct supravegheat video unde sunt hrănite animalele de către cei de la vânători au fost văzute mai multe animale sălbatice, printre care şi o ursoaică şi 3 pui de urs. Acest aspect este îngrijorător pentru securitatea şi siguranţa locuitorilor din Buda – Vlădeşti, din marginea vestică a Râmnicului, de aceea, este important pentru oamenii din acea zonă să apeleze de urgenţă la 112 atunci când observă aceste animale sălbatice periculoase, seara copiii să nu meargă nesupravegheaţi şi să evite pe cât posibil mersul prin pădurile din zonă fără un silvicultor”, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea, Daniel Ionescu.

Este pentru prima dată când urşii sunt semnalaţi în apropierea municipiului Râmnicu Vâlcea, aceste mamifere fiind cu precădere prezente în localităţile montane.

AP

One comment

  • Cecile C.

    Problema poate fi rezolvata prin afisarea in zonele periculoase a unei fotografii in format
    mare cu candidatul alde la Primaria Vladesti.
    Daca-l vad pe misiu pina si mistretilor le va pieri cheful de a mai calca prin zona asa cum nici candidatul nu o sa mai calce vreodata prin Primarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *