Lăpuşata comuna care priveşte munţii de la înălţimea celor 7 sate

Lăuşata este o poveste de pe drumul Subcarpaticii, o poveste cu haiducii din Valea Cernei, cu regi şi dealuri, cu 7 sate şi 7 dealuri. Este muchia mediană a Vâlcii de mijloc, un portativ care a fost drum de transhumantă, vecernie a timpurilor de altă dată.

Azi, Lăpuşata îşi caută o identitate, fie spre zootehnie, fie spre pomicultură, încercând să profite însă şi de drumul agroturistic care ar lega-o, pe aceeaşi axă,  de Roeşti, Pesceana şi Scundu, scurtând distanţa spre lunca Oltului.

„Suntem destul de bine amplasaţi, în mijloc de judeţ, exact la trecerea dintre zona dealurilor înalte spre partea colinară, a dealurilor Vâlcii de jos. Într-o vale cu potenţial pomicol, Lăpuşata se pretează la orice investiţie în domeniul industriei agro-alimentare. De aici sunt, de fapt, axele spre Bălceşti, spre Horezu, spre Râmnic, deci într-un nod comercial, o premisă clară de dezvoltare”, spune edilul din Lăpuşata, Nicolae Joiţa.

7 sate, 7 văi, 7 dealuri şi povestea boierilor Lăpuşoi, aceasta este Lăpuşata, localitatea care se pregăteşte, în aceste zile, de bradul de Crăciun…

Dar anul viitor vor demara şi şantierele care vor aduce confortul cetăţenilor, apa şi canalizarea vor fi extinse, drumuri noi asfaltate, noi investitori care vor adăuga prezentului perspective de dezvoltare.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *