Orleşti – oraşul european de la poalele viei nobile

Când treci de Ioneşti, de vii dinspre Olt, dacă urci dinspre oraşul Grandiflorei, ai să întâlneşti primul ducat al României, primul mare dominion al Valahiei, un principat al viei nobile, care urcă dinspre marginea curcubeului pe care îl lasă alb, în urmă, salcâmii, spre Caraimanul de Vâlcea.

Aici, Mircea cel Bătrân s-a aşezat, a privit zăvoiul Oltului, a auzit zumzetul codrului şi a pus temelia celei mai frumoase localităţi de pe dealul vestic al râului Alutus.

Orleşti, localitatea vâlceană cu toate străzile asfaltate, cu trotuare, iluminat, cu un centru civic în lucru, cu o dispunere geografică între Olt şi dealurile viilor este cea mai avansată localitate rurală din această parte a Vâlcii.

Aşa cum am spus, cu o infrastructură pusă la punct, urmând ca în anii următori să se încheie canalizarea în ultimele sate, Orleştiul are toate serviciile dezvoltate – sănătatea, educaţie, relaţii cu publicul, are o economie dinamică şi mai mult, are viitor.

Într-un interviu acordat lui Vasile Râmescu, primarul Cirstina spune care sunt ingredientele dezvoltării localităţii sale.

„Eu zic că am reuşit să îndeplinesc pas cu pas multe dintre proiectele pe care mi le-am propus. Sigur că mai sunt destule încă şi pentru asta mă lupt continuu să obţin finanţare. Îmi doresc să nu am niciodată senzaţia că bat pasul pe loc. Dar vă daţi seama că atragerea de fonduri nu este o muncă uşoară. Sunt o mulţime de paşi care trebuiesc făcuţi până când proiectul poate fi prezentat spre aprobare. Şi nici atunci nu poţi fi sigur că va fi aprobat. Dar important este să nu abandonezi. Dacă eşti în funcţia asta, trebuie să fii un luptător şi să nu renunţi la primul eşec.
Felicitări Orlestenilor cu asemenea primar cu principii comunitare europene

Demn de menţionat şi faptul că miercuri, 1 noiembrie 2017, pe teritoriul comunei Orleşti au început lucrări de reabilitare şi turnare covor asfaltic pe un drum extrem de important, DJ 645 care face legătura între comunele Prundeni, Orleşti, Scundu şi Pesceana!
„Le mulţumesc colegilor mei drumari de la RAJDP Vâlcea pentru munca depusă şi îi asigur pe vâlceni că vom continua să ne facem datoria în logica binelui pentru oameni!”, spune acu această ocazie Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea. 

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *