Alţi 9 km de autostradă finalizaţi dar vor rămâne muzeu…cel puţin 10 luni

eprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API) au anunțat că tronsonul Gilău – Nădășelu a fost finalizat. Șoseaua ar putea fi dată în folosință în vara anului viitor, dacă va fi terminat și Podul de la Gilău.

Așadar, reprezentanții API estimează că, deși lucrările au fost finalizate, autostrada ar putea fi dată în folosință abia peste zece luni, dacă se va construi și Podul Gilău, informează Economica.net.

„Tronsonul de autostradă finalizat de către constructorul UMB va rămâne închis circulației publice minim zece luni până se va finaliza viaductul  peste râul Someș de la Gilău și se va realiza conexiunea cu lotul executat de Bechițel în 2009.”

Până atunci, șoseaua ar putea fi folosită pentru filmările unor pelicule străine, cum ar fi „Fast & Furious” sau „Taxi Driver”, după cum comentează membrii forumului API. Lucrările la cei 8,7 kilometri ai tronsonului de lângă Cluj au început în 2014, iar finalizarea se preconiza pentru luna noiembrie, în proporție de aproximativ 94%. Cert este că s-au cheltuit 258 de milioane de lei fără TVA pentru această autostradă.

„În sfârșit, după o rușine națională de care suferim de 4 ani de zile, putem să vă arătăm că au început lucrările la ciotul de 800 de metri din Autostrada A3 care trebuie să conecteze tronsonul Gilău-Câmpia Turzii de lotul-muzeu Gilău-Nădășelu care este deja finalizat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *