Deputat PSD, Vasile Cocoș: Autostrada Sibiu -Piteşti, prioritate Zero pentru Guvernul României

Deputatul PSD, Vasile Cocoş, spune că România traversează o perioadă bună din punct de vedere economic, fiind pe primul loc UE în ceea ce privește creșterea economică, fapt care a determinat toate instituțiile și organismele financiare internaționale să revizuiască constant estimările privind evoluțiile economiei românești în acest an.

„Vom depăși ținta propusă de 5,2% creștere a PIB. Pentru a ne menţine pe acest trend prioritatea strategică zero a Guvernului este relansarea marilor proiecte de investiții. Asta și nu consumul trebuie să fie motorul de dezvoltare pentru o economie cu adevărat sustenabilă și competitivă”, spune parlamentarul vâlcea.

Cocoş spune că un handicap în acest an a fost şi deblocarea multor proiecte cu fonduri europene

„S-a reuşit cu mare efort în acest an să scoatem lucrurile dintr-un blocaj, să ajungem la un ritm de lucru susținut în a doua parte a anului. În anul 2018 se va lucra la mai multe investiţii, foarte multe în infrastructură. Dacă ne vom menţine ritmul în următoarele 12 luni avem șanse mari să recepționăm între 150 și 180 de kilometri de autostradă anul viitor, prioritățile fiind, în primul rând, Pitești-Sibiu, care pentru Vâlcea este kilometrul zero pentru a deveni un judeţ care să fie de top în ceea ce priveşte investiţiile private”, a precizat Cocoş.

În plan local, Cocoş salută veştile bune aduse de Consiliul Judeţean Vâlcea şi succesele în ceea ce priveşte obţinerea finanţării pentru reabilitarea a peste 80% din drumurile judeţene.

„Faptul că CJ Vâlcea va reabilita majoritatea drumurilor judeţene, multe cu impact economic, multe turistic, ne face să fim încrezători în perspectivele de dezvoltare ale acestui judeţ”, spune Cocoş

AP

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *