Mai sunt 100 de loturi de concesionat în viitoarea staţiune montană Ursu – Ursuleţul

Primăria Vaideeni a anunţat că au mai rămas 100 de loturi de concesionat din cele 600 pe vârful Ursu – Ursuleţul.

„Există o căutare a zonei şi pot spune că, spre surprinderea mea, sunt investitori din toată ţara care au venit aici. Anul viitor vor începe primele construcţii. Noi am elaborat PUZ-ul şi o să ne apucăm de infrastructură”, spune primarul Daniel Băluţă.

Ursu–Ursuleţul este al doilea punct turistic aflat la altitudinea de peste 1.500 de metri din judeţul Vâlcea, o staţiune care acoperă platoul de la 1.500 de metri până sus, la Vârful Ursu (2127 metri). 600 de loturi a câte 1000 de metri pătraţi aşteaptă, pe golul alpin, să primească investitori în turism.

Primăria Vaideeni a finalizat PUZ-ul şi a pornit lucrarea şi, împreună cu Primăria Horezu, caută resurse pentru a duce energia electrică sus pe platou şi să amenajeze căile de acces.

Loturile sunt scoase la licitaţie, există proiectul a trei pârtii de schi, din care una chiar pe vârful Ursu.

Proiectul „Turism montan în Vâlcea” nu se opreşte aici. Staţiunea Ursu–Ursuleţul, Vârful Romani şi  Obârşia Lotrului se vor completa, pentru a realiza cel mai mare conglomerat urban de iarnă, o punte până sus, spre Transalpina.

În următorii zece ani, platoul cerului de deasupra muntelui va aduce Vâlcii, dar şi României, una din destinaţiile de excelenţă de turism.

„Nu vom avea rivali. Ceea ce este aici sus, pe golul alpin, nu se regăseşte în altă parte a României. Ursu–Ursuleţul va fi povestea României, va fi nucleul unui alt tip de turism montan. Sunt convins că, la finalul acestei investiții, va exista un drum invers al turiştilor, dinspre Europa spre România. Eu am spus de mai multe ori, Carpaţii nu au fost deloc exploataţi la potenţialul lor turistic. Or fi ei, Alpii, mai mari,  dar Carpaţii au poveste”, spune Daniel Băluţă, primarul din Vaideeni.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *