Parcare ultramodernă de 200 de locuri, în centrul Râmnicului

Poate că nu ne dă pe spate Piaţa Publică din centru Râmnicului şi, aşa cum am spus, dacă este ceva de reproşat, asta se poate foace doar juriului care a selectat acest model iar primarii Frâncu şi Matei nu au avut altă variantă decât să-l pună în aplicare iar Gutău să-l finalizeze.

Este strict o piaţă publică pietonală specifică centrelor transilvane sau oraşelor de tip burg, ţinând de tradiţia medievală unde în jurul unui astfel de spaţiu „neverde” tronau biserica reformată, casa comitelui şi alte case nobiliare. Era locul unde se făceau bâlciuri sau erau adunările obştei sau erau judecăţi şi chiar execuţii în vremuri timpurii.

În fine, nu asta este neapărat important, ci un aspect care scapă celor care au înjurat la greu în ultime zile piaţa publică, şi anume, parcarea subterană care va fi gata în această toamnă.

Vorbim de o parcare de 200 de locuri, o parcare subterană cu 2 nivele care într-un fel va rezolva mult din problema locurilor de parcare din centrul oraşului. Aici Râmnicu Vâlcea a câştigat enorm, astfel de parcări subterane abundă peste tot în lume, în centrele marilor oraşe şi nu trebuie să fim cârcotaşi.

Am văzut parcarea şi pot spune că este exact ca parcările pe care le-am văzut în lumea civilizată, adică dotată cu toate utilităţile şi o uriaşă soluţie pentru traficul din centrul municipiului. O investiţie care merită. Mai mult, deasupra parcării este tot spaţiu pietonal şi asttfel, vechea zonă de plimbare se extinde cu această ocazie.

În concluzie, că ne place sau nu Gutău, Frâncu, Matei, nu putem să fim atât de obsesivi şi să contestăm absolut orice este bun sau util în Râmnicu Vâlcea. Iar parcarea de care vorbim este chiar un lucru extrem de util şi foarte necesar pentru municipiu.

O astfel de parcare subterană în Ostroveni sau în Nord sau la Spitalul Judeţean ar fi la fel de necesară şi am aduce şi noi a oraş european, chiar şi la periferii.

foto: Rareş Cheta, Eugen Neaţă

AP

 

2 comments

  • Nelu

    Te intrebi cat a costat aberatia asta din centru? Beton! Beton! Beton! Asta au in cap afaceristii astia de la primarie. O oribilitate de 40000000 de euro. Nu merita sa fie laudati. Lasati pietele burgurilor. Valcea nu este un burg. L-au macelarit toti in ultimul hal. Primari de tot rasul. Dar cine oare a fost cu ideea aberatiei acesteia din beton? Aveti idee?

  • mircea

    Revin pentru ca ati sters mesajul meu: are parcarea asta avizul ISU? Nu stiu ce s-a intamplat ca nu a mai aparut textul. Probabil l-ati sters. Daca nu are, sa raspunda ceicare au declarat lucrarea terminata. Am inghigit praf de doi ani si ceva si am suportat zgomotr 24 de ore pe zi, locuind in zona. Vrem sa stim asta. Ne-am saturat de functionari publici lipsiti de respect in primaria Valcea. Stiti cine e cel mai abject dintre ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *