Companie germană interesată de a investi sute de milioane de euro în Parcul Industrial Budeşti

Un mare concern german specializat în producţia de robineţi şi vane industriale ar putea investi sute de milioane de euro în Parcul Industrial Budeşti.

Intenţia nemţilor a fost confirmată recent şi de ambasadorul României în Germania, într-un interviu publicat în Republica.ro.  Nemţii au tatonat terenul încă de anul trecut dar în acelaşi timp au şi varianta Bacăului.

Nemţii sunt interesaţi de forţa de muncă aferentă zonei noastre şi ar investi şi în specializarea elevilor prin şcoli profesionale.

Printre criteriile care vor conta, astfel încât nemţii să deschidă aici o fabrică uriaşă, sunt reţeaua de gaze, o bază de recrutare a forţei de muncă, dar şi viitoarea autostradă Sibiu – Piteşti.

În urmă cu o lună (cu foarte multe contestări, în plab local),  preluam analiza unui ziar economic care, preciza că Vâlcea are cel mai mare potenţial de dezvoltare din această regiune a României, rămânând ca autorităţile locale şi jdeţene să fie receptive la interesul manifestat de investitori.

Parcul Industrial Budeşti este cea mai nouă entitate economică a Vâlcii, un areal industrial care se întinde pe aproximativ 100 de hectare construibili, autorităţile locale lucrând în prezent la delimitarea arterelor care vor fi amenajate în acest parc. Dar şi la o nouă cale de acces spre această zonă.

După francezi, belgieni şi mulţi investitori locali, iată că nemţii deja, oficial, se arată interesaţi în a dezvolta afaceri industriale la noi în judeţ.

AP

4 comments

 • ger

  Gheorghiţa a intrebat

  În ţara dumneavoastră aud peste tot de nemţi.

  Am înţeles că sunt, de fapt, germani.

  De unde provine acest termen,
  pentru că în lumea civilizată nu l-am cunoscut?

 • Eeeuuu

  Toată lumea din parc industrial Budești da salariul minim și te muncește de îți sar ochii spunând că ești sclavul lor.Cred că nu avem nevoie de asemenea investitori.Sper sa nu vina daca oferă aceleași condiții de muncă ca francezii și belgienii.

  • Nu conteaza

   Ba sa vina, tocmai asta este rezolvarea unei astfel de probleme. Cu cat sunt mai multi, cu atat se creaza concurenta si ca sa isi poata tine oamenii o sa fie nevoiti sa creasca salarii, sa ofere beneficii…

 • rumangrue

  Niemcy= german in poloneza…nemeç=german in ceha…adica tacut…adica slavii nu ii înțelegeau pe germani…si nu prea vorbeau unii cu altii.. tedesco=german in italiana…de la deutsch…allemagne-german in franceza…de la un alt trib germanic…alamanii…asa cum croat vine de la hrvatska…in maghiara Horváth…de la un erou legendar hrvat…sau latinii sunt numiti de populațiile germane si nu numai in felul următor.. olah= român in maghiara…volohi…in limbile slave, welsh- locuitorii tarii galilor…vechii celti…..valoni…belgienii francofoni… etc. Wlochi…asa le spun polonezii italienilor….sau andaluzia…provincie din sudul Spaniei care-si ia numele de la vandali, un trib gemanic ce a invadat peninsula iberica….sau gibraltar…de la gib al tariq…adica piatra lui tariq…dupa numele primului arab care a invadat pen iberica in 711.. Sau lombardia, provincie din nordul italiei care-si trage numele de la longobarzi – oamenii cu barba lunga, alti migratori germani…sau Ungaria…tara hunilor…dupa confuzia dintre maghiarii veniti in sec 9 cu hunii din sec 5… E grea stiinta asta!

  P.S. Revenind la lucruri seriase…lasa-ne nene cu investițiile de tip plantatii de trestie de zahar in Caraibe in epoca sclavagista…acestea sunt investitiile de genul Faurecia, robinete germane, Carrefour….acestea sunt plantatii pentru sclavi…forta de munca ieftina, nicio specializare…locuri de munca cel mult pt muncitori calificati…cum sa te dezvolti durabil ca regiune fără o investiție in creiere…iti dai seama cate generatii pregatite in valcea au luat calea bucurestiului, clujului, sibiului, Parisului, Seattle lui etc…zona e moarta daca nu tii creierele…amagiti-va cu investitii de tip plantatie intensivă de sclavi…pot sa vina mii de companii de robinete, traforaje sau textile si retail…n-ai cum sa te dezvolti…ai ratat sansa ca oras si ca regiune de a deveni un pol universitar, de it, cercetare stiintifica sau cultural…lasa-ma cu budestiul tau…ca vad negru in fata ochilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *