Apocalipsa sau oraşul în care mai trăieşte un singur om, pe o rază de 20 de km

Cum natura a înghițit casele, mașinile, lucrurile — orașul, în care a avut loc catastrofa nucleara de la  Fukushima, din Japonia in martie 2011.

În 2015, fotograful polonez Arkadiusz Podniesinski a fotografiat ceea ce a rămas în zona afectată, vizitand locul catastrofei nucleare din Fukushima, ca să vadă totul cu propriii săi ochi. El a primit permisiunea de a intra în această zonă părăsită pe o distanță de 20 km și când a ajuns acolo, în fața lui au apărut niște scene incredibile, similare cu cadrele dintr-un film despre post-apocalipsă, scrie perfectmedia.tv.

Cutremurele sau tsunami nu au nicio vină. Oamenii sunt responsabili pentru accidentul de la stația nucleară din Fukushima” — scrie Podniesinski. Scopul proiectului lui fotografic este prezentarea reală a consecințelor. „Oamenii au dreptul să tragă propriile lor concluzii, fără să fie influențați de presă, propaganda politică sau grupurile interesate de energia nucleară, care încearcă să reducă amploarea dezastrului.

Seismul şi tsunami-ul au distrus centrala nucleară de la Fukushima. Trei dintre reactoare au explodat şi material radioactiv s-a răspândit în atmosferă şi în ocean. Acesta este cel mai grav accident nuclear după cel de la Cernobâl din 1986. Toţi locuitorii pe o rază de 20 de kilometri au fost evacuaţi.

Chiar si astazi nivelul radiatiilor de la FUKUSHIMA este foarte ridicat. Imaginile de mai jos, nu mai au nevoie de nicun comentariu. 19.000 de oameni au murit sau au fost dati dispăruți atunci.

Unele mașini au dispărut în totalitate sub iarba sălbatică.

Motocicleta parcată devine o parte integrantă a câmpului, care se extinde

Sălile cu aparate de joc sunt pustii.

Aceste biciclete au fost abandonate, când locuitorii fugeau în grabă.

Aceasta a fost ultima cursă cu carturi din parcul de distracții situat pe cei 20 km din zona părăsită.

Cutremurul, care a declanșat tsunami-ul, a determinat și distrugerea clădirilor.

În interiorul supermarketului se simte atmosfera terifiantă din filmele despre post-apocalipsă.

„Energia nucleară este energia unui viitor strălucit” scrie pe panou.

Oamenii au fost nevoiți să părăsească tot, inclusiv vitele și animalele domestice. Rămânând fără mâncare, animalele erau condamnate la moarte. Însă un japonez, Naoto Matsumura (55 ani), a revenit în zona abandonată ca să le hrănească.

El înțelege că se expune zilnic la o doză uriașă de radiații, însă acest lucru nu îl interesează. Cu ajutorul donatorilor, care îi trimit bani, el asigură alimentația câinilor, pisicilor, vacilor și multor altor animale rămase în regiunea abandonată. Naoto Matsumura este singurul om, care a îndrăznit să trăiască la Fukushima.

La scurt timp după accident pe pielea vacilor au început să apară pete albe. Un fermier consideră că acest fapt a fost cauzat de iarba iradiată, pe care ele o mănâncă.

Acest laborator computerizat părăsit este acoperit cu excrementele păsărilor din cel mai apropiat sat.

Masa de prânz, dotată cu reșouri pentru pregătirea mâncării, pare să fi fost părăsită în grabă.

Pânzele de păianjen atârnă peste produsele împrăștiate dintr-un supermarket abandonat.

Pianul și alte instrumente muzicale dintr-o sală de școală.

Podniesinski demonstrează iradierea de 6.7 mSv/h.

Pianul și alte instrumente muzicale dintr-o sală de școală.

Lecțiile au fost întrerupte brusc.

Această fotografie a fost realizată cu ajutorul unei drone. Ea arată una dintre gropile de gunoi cu mii de saci cu sol iradiat.

Pentru a economisi spațiul, sacii cu sol radioactiv sunt așezați unii peste alții.

Aceste televizoare iradiate au fost adunate în timpul lucrărilor de lichidare a consecințelor. (www.infoalert.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *