Constantin Rădulescu: „Îi invit pe elevii vâlceni să construiască în România un puternic sistem economic şi de valori”

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, le-a adresat copiilor care luni au început şcoala, un mesaj prin care le cere să devină responsabili, să creadă în forţele proprii şi să participe în prezent dar mai ales în viitor la construcţia economică şi a unui sistem de valori pentru România.

„România are nevoie de cei mai buni meseriaşi. Are nevoie de zidari, are nevoie de strungari buni, are nevoie de electricieni, are nevoie de profesori, de medici, de ingineri, are nevoie de repere morale, de mâini iscusite în a pune România pe harta economică a lumii. Tinerii care au început acum şcoala, sunt cei care vor consolida România. Şcoala este garantul pentru a ajunge în viaţă, pentru a reuşi în viaţă, pentru a munci cinstit în ţara noastră. Anii de şcoală conferă pe viitor, respectul în societate. România se schimbă, se vede asta, în fiecare zi, este nevoie de specialişti, specialişti bine plătiţi, fie că lucrează în industrie, fie că lucrează în alte domenii”, spune Constantin Rădulescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean a făcut un apel companiilor vâlcene să investească în formarea profesională a elevilor.

„Statul şi guvernul se implică în a face perfomanţă în educaţie dar este nevoie şi de factorul economic. Agenţii economici au nevoie de proprii specialişti pe care, metaforic vorbind trebuie să-şi-i culeagă direct din pom. Să le ofere condiţii de a învăţa o meserie la ei în uzină. Îi invit să sprijine educaţia, să investească în calificarea tinerilor, să le ofere baza materială, să îi crească în spiritul competiţiei, a performanţei. Învăţământul dual, profesional este o oportunitatea pentru companiile din Vâlcea şi din România de a-şi cultiva o pepinieră de specialişti, pe care să-i culeagă direct de pe băncile şcolii. Şi asta vine şi în sprijinul familiilor care poate nu au resurse financiare dar au copii talentaţi, copii care vor o meserie şi sunt dornici să se afirme”, a mai spus Rădulescu

Şi nu în ultimul rând acesta i-a încurajat pe elevi să aplice pentru studii de performanţă, să se autoevalueze şi să îndrăznească.

„Elevii din Vâlcea au demonstrat că sunt buni, că la olimpiade şi concursuri interanţionale au laut premii şi medalii în faţa unor naţiuni consacrate. Le recomand să aplice la universităţi de prestigiu din România şi din lume, să îşi îmbunătăţească performanţele şi de ce nu, apoi să vină în economia noastră şi să contribuie la creşterea ei. Să aplice ce au învăţat aici, să ştie să se autoevalueze şi să îndrăznească să aibă pretenţii potrivit capacităţii şi talentului. Să nu fie priviţi niciodată drept scalvi într-o ţară colonial economic”, a mai adăugat preşedintele CJ Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *