Incendiul de la Măldăreşti aproape de a fi stins complet

Incendiul de la depozitul de deșeuri Măldărești a fost substanțial diminuat, iar Prefectura Vâlcea și Consiliul Județean au demarat procedurile de achiziție în regim de urgență a proiectării lucrărilor necesare, urmând să asigure sprijin pe partea administrativă pentru pregătirea documentației necesare, informează, luni, Ministerul Mediului.

„Din dispoziția doamnei viceprim-ministru Grațiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, în cursul zilei de astăzi (luni — n. r.), la depozitul de deșeuri de la Măldărești, a fost verificat stadiul aplicării măsurilor stabilite pentru stingerea incendiului izbucnit în urmă cu peste 3 săptămâni. Specialiștii Ministerului Mediului, domnii Octavian Popa, comisarul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, și Flavius Ardelean, consilierul personal al ministrului Grațiela Gavrilescu, însoțiți de directorul general adjunct al Administrației Naționale ‘Apele Române’, dl. Gheorghe-Constantin Rusu, au constatat, la fața locului, că incendiul a fost substanțial diminuat și că Prefectura Vâlcea și Consiliul Județean au demarat procedurile de achiziție în regim de urgență a proiectării lucrărilor necesare și vor asigura sprijin pe partea administrativă pentru pregătirea documentației necesare”, se spune într-un comunicat al ministerului.

Guvernul României a alocat, prin HG nr. 638/2017 din 7 septembrie 2017, suma de 1,21 milioane de lei Primăriei Măldărești pentru activitatea de stingere a incendiului izbucnit în urmă cu câteva săptămâni la fosta groapă de gunoi de la Măldărești.

„Totodată, informăm populația că la fața locului se acționează permanent cu două echipaje de pompieri. Amplasamentul e monitorizat permanent de poliție, reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ISU. Având în vedere problemele apărute în ultima perioadă cu privire la închiderea depozitelor neconforme de deșeuri, atât municipale, cât și industriale, ministrul Mediului a dispus controlarea și monitorizarea activității tuturor acestor obiective”, se menționează în comunicat.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *