Uraganul Irma a ajuns în Miami; peste 5 milioane de oameni evacuaţi

Forța vânturilor și ploile intense provocate de uraganul Irma au început să facă ravagii la Miami unde numeroase străzi au fost inundate și au căzut mai mulți copaci, relatează duminică EFE.

Deși ochiul uraganului, de categoria 4, se află la 50 de km sud-est de Key West, în sudul SUA, și la 250 km de Miami, orașul a fost afectat încă de dimineață de rafale de vânt și de ploi abundente.

Echipele de intervenții nu prididesc cu evacuarea apelor care au inundat străzile acestui oraș unde a fost declarată de sâmbătă interdicția de circulație. Străzile complet pustii strălucesc de lumina fulgerelor, iar rafalele de vânt lovesc cu putere clădirile din care zboară numeroase obiecte.

În Miami Beach, popularul bulevard Collins Avenue a fost acoperit de ape și se teme ca situația să se agraveze când ochiul uraganului se va apropia și va afecta numeroase zone de coastă. Potrivit experților, Irma ar putea pierde din intensitate în următoarele ore, fără a înceta să fie totuși „cel mai puternic uragan” care să lovească Florida în ultimii ani.

Creșterea nivelului mării, care ar putea atinge 4,5 metri în sud-estul Peninsulei Florida, ar putea provoca inundații însemnate în orașele Naples, Fort Myers sau Marco Island. Serviciului Meteorologic Național a emis un avertisment pentru întreaga zonă de sud până duminică la prânz (16:00 GMT).

S-a dispus de asemenea evacuarea a circa 6,3 milioane de persoane, ceea ce a provocat ambuteiaje uriașe pe drumurile spre nord. Peste 72.000 de persoane au rămas fără electricitate și se așteaptă ca numărul lor să ajungă la 4,1 milioane când uraganul va lovi din plin Florida.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *