Locuitorii din șapte sate din Cernișoara, afectați de lipsa podurilor

 

”Comuna Cernișoara are nevoie urgentă de 15 poduri și podete, investiții extrem de importante pentru comunitățile din satele: Armăşeşti, Groşi, Modoia, Cernişoara, Mădulari, Obârşia și Sărsăneşti, întrucât pârăul Cernișoara străbate toată localitatea pe o distanță de 30 de kilometri și, în nenumărate rânduri, a inundat și produs însemnate pagube. Cetățenii din aceste sate suferă și sunt afectați că nu se construiesc aceste poduri. Oricine ar veni, la fața locului, ar vedea cât de greu este să nu ai pod și nici pe unde circula, iar pentru oameni este o mare durere, mai ales că mai vine și sezonul ploios”, este semnalul de alarmă al primarului Mihai Ionescu.

Deși a anunțat în repetate rânduri nevoia realizării acestui proiect, edilul este foarte dezamăgit că  Ministerul Dezvoltării nu l-a aprobat.

”Noi am depus la Ministerul Dezvoltării proiect pentru construirea acestor poduri și am avut mari așteptări în această privință. Nu s-a aprobat, iar acum ne gândim cum am putea găsi finanțare pentru această investiție, deosebit de necesară.  În altă ordine de idei, acum, avem în execuție finalizarea proiectului pe vechiul OG 28, respectiv asfaltarea a 7 km de drumuri și construcția a două poduri, precum și ecologizarea în zona Armășești – Miniera, respectiv redarea în circuit a terenurilor către proprietari de la fosta unitate minieră.”, a precizat edilul.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *