”Inițiativa prefectului și a președintelui CJ, de a aduna toți parlamentarii și a discuta despre rezolvarea problemelor județului este extrem de benefică”, spune deputatul ALDE, Dumitru Lovin

 

Astăzi, la invitaţia prefectului de Vâlcea, domnul Florian Marin, am participat la o întâlnire la care au mai fost prezenţi, preşedintele CJ Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu, subprefectul județului Vâlcea, doamna Aurora Gherghina, colegii parlamentari de la PSD şi nu în ultimul rând reprezentanți ai aparatului tehnic de specialitate, atât al Instituției Prefectului cât și al Consiliului Județean Vâlcea.
În cadrul întâlnirii au fost dezbătute următoarele probleme:

 • Situația actuală a Autostrăzii Pitești – Sibiu, gradul de realizare și posibilitatea realizării acesteia pe un traseu favorabil dezvoltării socio-economice a județului Vâlcea.
 • Modificarea și actualizarea Legii 98/2016 la realitățile și problemele existente;
 • Modificarea legislației în ceea ce privește animalele sălbatice, atacurile acestora asupra vieții, culturilor și bunurilor populației. Rezolvarea problemei porcilor mistreți prin urgentarea modificării H.G. nr.1679/2008.
 • Modificări legislative aduse asupra Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.
 • Emiterea unui act normativ privind încasarea amenzilor plătite la administrațiile locale, cu efect direct asupra bugetului propriu al administrațiilor locale ce creează dezechilibre din cauza imposibilității încasării. Un caz special pentru amenzile străinilor care tranzitează țara.
 • Inițierea unor proceduri simplificate în cazul fenomenelor naturale și a calamităților. Inițiativă legislativă pentru intervenții pe proprietăți private.
 • Inițierea unui act normativ privind stimularea activității medicilor de familie în vederea facilitării înființării în condițiile legii, a centrelor de permanență în județul Vâlcea.
 • Rezolvarea situației juridice, referitor la patrimoniul stațiunilor Voineasa și Vidra.

Consider că astfel de întâlniri sunt extrem de benefice pentru a încerca, împreună cu factorii de decizie, să rezolvăm problemele cu care se confruntă județul nostru şi nu în ultimul rând să punem cu toţii umărul la dezvoltarea acestuia. La final s-a propus şi am fost de acord ca astfel de întâlniri să aibă loc trimestrial, iar următoarea va avea loc cel mai probabil în luna decembrie.

One comment

 • Cecile C.

  Initiatorul laudacioului catre prefect si presedintele CJ este cumva parlamentar?
  Dupa figura nu apare iar faptul ca lumea nu-l cunoaste , spune ceva. De ce se baga in
  seama acesti indivizi care nu fac nimic pentru judet?
  Sau este tipul de individ care te face pe la spate ca sa-ti ia fata?
  Pacat ca acest judet a trimis numai caricaturi in Parlament incepind cu acest mandat.
  La romani este o vorba si anume : spune-mi cine esti ca sa-ti spun daca reusesti.
  Dar cum toti parlamentarii actuali , fie de la mafia galben portocalie , fie cel ce se baga in seama , fie PSD-istii , sint toti nevolnici , ce sa astepte valcenii de la ei , decit deziluzii.
  Daca , toti , ar avea simtul raspunderii si ar realiza cit sint de ineficienti si-ar prezenta demisia de onoare inainte de a constata cit sint de penibili. Dar cum interesul personal si facilitatile ce le au
  primeaza , atunci nu credem ca exista posibilitatea ca vreunul sa renunte la ciolan.
  Merg pe principiul ca , decit domn fara facilitatile de parlamentar , mai bine penibil si ingrat dar cu beneficii.
  Ce caractere mici si ce personaje penibile ajung sa concure la emiterea si votarea legilor.
  Cred ca ne meritam soarta deoarece am votat asemenea pigmei lipsiti de caracter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *