Cine e nemernicul care a dat prima autorizaţie de funcţionare a gropii de gunoi de la Măldăreşti?

Acela trebuie să facă închisoare, împreună cu acest criminal al naturii de la Sacomet.

Nici nu se uscase bine semnătura Comisiei Europene pe trofeul decernat Depresiunii Horezu drept Destinaţie Turistică de Excelenţă, că, la Măldăreşti, groapa de gunoi băga din plin deşeuri.

Articol din 2008:

„Depresiunea Horezu” este destinatia care s-a clasat pe primul loc in Romania si a fost premiata alaturi de alte 19 zone turistice din UE, de catre Gunter Verheugen, vicepresedintele Comisiei Europene. Proiectul de la Horezu a obtinut punctajul maxim la nivel national, surclasand alte proiecte precum „Tara Fagarasului” sau „Tara Vrancei”. 

Concursul “Destinatii Europene de Excelenta”, derulat pentru prima data si in Romania, a avut ca tema „Turismul si Mostenire Locala Intangibila”. Initiativa apartine Comisie Europene, iar Departamentul de Turism din ministerul romanesc de resort a efectuat selectia la nivel national. 

Aceste premii promoveaza destinatiile turistice unde „succesul comercial merge mana-n mana cu dezvoltarea durabila din punct de vedere social, cultural si ecologic”, arata comunicatul Comisiei Europene. 

Proiectul transmis de Asociatia Depresiunea Horezu a obtinut 100 de puncte in urma concursului si a fost premiata alaturi de alte 10 destinatii europene precum: Ath (Belgia), Durdevac (Croatia), Viljandi (Estonia) sau Hortobagy (Ungaria). Lista celor 20 de destinatii europene, cu linkuri catre fiecare, poate fi gasita aici. 

La nivel national au fost depuse 36 de proiecte, dintre care numai 15 au intrunit punctajul minim de 70 de puncte. Potrivit comunicatului MIMMCPTL, „toate cele 15 proiecte vor beneficia de o ampla promovare: editarea unei brosuri bilingve romana – engleza + CD cu toate cele 15 destinatii, includerea acestora intr-o retea de destinatii culturale de excelenta la nivel national si conectarea cu cea constituita la nivel european, participare gratuita in spatiile de expunere finantate de MIMMCTPL la targuri de turism din tara si strainatate, organizarea de vizite de documentare pentru jurnalisti si lideri de opinie in toate cele 15 destinatii.

Aşadar, dat fiind acest trofeu, nici măcar o groapă ecologică nu trebuia să funcţioneze aici. Depresiunea Horezu trebuia să respire excelenţă, aer curat, turism. De pe Munţii Căpăţânii, trebuia să se vadă această frumuseţe, nu norul din aceste zile, care iese din gunoaiele fumegânde!

Dar nu. În Vâlcea, am avut funcţionari publici care au autorizat şi reautorizat această crimă. Cine sunt nemernicii? Cine este Nemernicul care a dat primul autorizaţie pentru această groapă? Acela trebuie adus şi băgat la închisoare alături de nemernicul care a administrat această groapă într-una din cele mai frumoase zone ale Europei. Asta e părerea mea!

Pentru că, în afară de închisoare, administratorul de la gunoi trebuie adus în cătuşe să pună el pământ pe gunoi şi să planteze flori şi arbuşti. Într-o ţară normală aşa ar face. Alături de el să vină toţi cei care l-au ţinut în braţe, l-au autorizat, i-au dat voie să funcţioneze!

Aşteptăm nemernicii să iasă în faţă şi să se autodenunţe!

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *