Unii consilieri judeţeni (liberalii) o au mică!

Evident, capacitatea de a fi maturi. Şi de a înţelege faptul că, în 2016, au luat bătaie iar dacă vor să mai însemne ceva, vreodată, undeva, cândva (precum filmul), vor trebui să facă o opoziţie constructivă, şi nu una la mişto…

Votul PNL de miercuri din CJ Vâlcea mă duce cu gândul la mai multe ipostaze. Cum ar fi, de exemplu, cea a iubitului părăsit de mândră pentru un altul, iar el trage cu praştia în geamul celor doi în timp ce aceştia fac amor. Sau cea a elevului exmatriculat din şcoală, care flegmează apoi pe poarta liceului. Sau concediatul de la firmă care urinează pe poarta şefului…

Un fel de teorie a frustraţilor care nu acceptă o înfrângere şi se ţin de o hărţuială penibilă, cu mici victorii psiho-patologice, care, pentru moment, le dau impresia de bravadă.

„Mă, ce le-am tras-o azi pesediştilor! Votul nostru a fost decisiv!”, spune el soţiei, bătându-se pe burtoi, când ajunge acasă. „Ce ai făcut, dragule? Ia spune! Le-aţi blocat o iniţiativă care punea judeţul în faliment?” întreabă ea, sărmana, fericită. El, zâmbind şi mai triumfalist: „Nţ! Am fost şi mai grozavi! I-am luat lui Costi posibilitatea de a renova o clădire împuţită din centrul oraşului!”, zice el, liberalul curajos. Femeia se uită la el mirată, evident, că nu prea înţelege. „Păi ce voia Costi să facă acolo? Sediu de partid?” El o priveşte superior. „Nu, prostuţo. Nişte rahaturi de birouri. Şi să renoveze clădirea”, zice el mândru. Femeia dă din cap. Nu comentează. E descumpănită. Pleacă în bucătărie, ridicând din umeri.

Cam asta au făcut liberalii vâlceni azi. S-au prevalat de voturile pe care le au pentru a pune beţe în roate CJ Vâlcea la legi de patrimoniu şi au arătat că s-au retras în junglă şi că vor duce o luptă de gherilă urbană. Vor suna la 112 să anunţe că sunt bombe puse probabil prin sediul CJ Vâlcea, vor pune zahăr în solniţele de la cantină, vor stropi cu detergent florile din faţa prefecturii… Chestii uriaşe!  Doar au  nişte voturi în plus, nu-i aşa?

O gherilă urbană care se va manifesta în mai multe moduri. Vor tăia probabil microfonul la vreo inaugurare a primăriei. Vor tăia un copac pe vreun drum care se asfaltează în judeţ. Vor pune pioneze pe scaunul lui Rădulescu.

Cert este că azi, acea clădire insalubră de lângă CJ, unde se află parcarea şi care aparţine prefecturii, putea să fie salvată. Preşedintele CJ Vâlcea a anunţat că vor să o preia în patrimoniu şi să o reabiliteze pentru a fi folosită ca spaţiu de birouri, ca un muzeu virtual al oraşului, pentru evidenţa populaţiei, arhivă etc. Clădirea putea să fie reconstruită cu 4 niveluri… În fine, dispărea o clădire urâtă din centrul oraşului.

Consilierii PNL s-au purtat precum Bebe Ungureanu acum vreo 4 ani. Joc la offside. Şi când mă gândesc că şi Gică Păsat (PNL), atunci când era şef la judeţ, voia clădirea respectivă… Iar azi, nea Gică a fost unul dintre votanţii împotrivă… Te întrebi: chiar atât de mică le este… capacitatea de a fi adulţi?

Victor Scrotulescu și Gică Nepăsat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *