Tati, tati, cum se numeşte pomul care face ciori şi senatorul care taie porci?

„Cum adică, să plătesc eu pentru promovare? Voi să mă plătiţi pe mine că vă fac onoarea să vin la o televiziune! Doar sunt senator în Parlamentul României” 

Aceste cuvinte, recitate acum 5 ani, aparţin lui Adrănel Cotescu, un oarecare politician mărunt de provincie, când i se propusese un contract de promvare a muncii sale de senator pentru Vâlcea, la o televiziune locală.

În fine asta nu l-a scutit pe dodoloţul senator de Vâlcea, un mare eşec apriori politic, să taie porcii de Crăciun, cu o bună parte a presei locale, într-un acces de fiţe de Crăciun… Mare tezaur naţional, inutil individ politic, senator de pantheon metafizic, dar cu interese se pare incompatibile în a devora banul public, pentru o instituţie, în care e şi şef şi consultant şi dealer şi popă şi….

Cine este Adrănel Cotescu? Nimeni. Un oportunist de mucava, care a pupat agheasma celor trei trandafiri, după elecţiunile din 2017, pen’ că ai lui coledzi nu l-au mai vrut cu un nou mandat. Un fel de Agamiţă Dandanache, după muian, cărător de promisiuni şi de moncisme pe coclauri, unul care se crede mai deştept decât deştepţii şi mai realist decât inepţii.

Cotănel este exegetul de aur al politicii vâlcene care l-a propus la alegerile locale pe „Robocap”-ul Crăciunescu, un alt nibelung de patrimoniu naţional din care Gutău a făcut aparate de fitness şi preş de antecameră. Griguţă şi Cotănel, sunt doar două pafnutii care au pus pământ cu tămâie pe organizaţia PNL Râmnicu Vâlcea, în aplauzele presei nebuicăniste şi care au dus PSD la scoruri astronomice în Vâlcea şi în Râmnic.

Mai mult, presa de porc de Crăciun, i-a mai suflat lui Cotănel şi în osânză, aburindu-l că ar putea fi un şefuţ gălbior, pe locul eventualului decapitatului Buican. Numai că, Hadrănel s-a trezit pe făraş după marile „sugcese” electorale locale şi după ce Bulacu a ocupat poziţia de 1, la Senatul PNL.

Cotingă ăsta al nostru s-a dus fuguţa la Bucureşti la cancelariile roşii să pupe botinele lui Dragnea şi să-i citească lui Sevil Coranul şi într-un exces de Alah Egbar şi-a reluat funcţia de director la Ministerul PSD. Ăla cu banii, cu primăriile şi proiectele. Ajutat la tuşă de outsiderul politico-ţărănist, fostul interimar de la primăria Râmnicului din 2006, sondor de opinie, un fel de Pielea Pu.., pardon, Pieleanu de Vâlcea. Cu firme de consultanţă şi cu niscai trafic de influenţă cum se spune pe româneşte la noi, la ţară, în Balcani.

Şi cam ăsta este pamfletul nostru, de recomandat primarilor vâlceni, ca atunci când aud de Cotănel Hadrănel să fugă cât îi ţin curelele şi să şteargă numerele de telefon ale durduliului fost senator, numere care pot duce direct la Piteşti, dar în zona cu pericol, în care ai nevoie doar de periuţă de dinţi şi pijamale…

Doar dacă mă întreba cineva, pe subsemnatul, acum 4 ani, câte parale face esenţa acestui prealuminat senator de Vâlcea, i-aş fi spus sincer. „Să vină cu restul de la cinzeci de bani”. Omul care e sec pe dinăuntru şi care se visează sultan, fiind în fapt doar eunuc, explodează la Ignat…de-i crapă jumările de atâta consultanţă, negociată, înainte de eligibilitate….

de Otravian Cotescu şi Muceocianu Contrastdivin

P.S. Acesta este un pamflet. Din întâmplare dacă vi se par cunoscute anumite personaje sau apucături, sunt doar coi-ncidenţe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *