Centura agro-turistică şi drum tematic în satul medieval Firijba din Popeşti

Comuna Popeşti este prima localitate vâlceană care va avea anul viitor o centură agro-turistică dar şi un drum turistic care va traversa satul medieval Firijba până spre Frânceşti

„Astfel, centura se va ramifica din drumul judeţean, din satul Ivăneşti, şi va ocoli, prin partea de nord, comuna Popeşti, urmând să revină, în satul Urşi, înapoi în drumul judeţean. Lungimea este aproximativ de 7 km şi urcă pe toată cota subcarpatică de pe malul stâng al Luncavăţului”, spune primăriţa Aurora Măgura.

Proiectul este finanţat cu fonduri europene.

Spectaculos este, acum a spus şi Măgura, faptul că acest drum va urmări firul râului Luncavăţ şi va traversa zona împădurită a malului stâng al acestei ape, prezentând o panoramă inedită a Pădurii şi Dealului Cotoşanu.

De aceea există deja dorinţa unor investitori de a construi un sat de vacanţă în zonă.

Firijba 2Drumul va ajunge până în cătunul Firijba, cel pentru care există mai multe proiecte turistic-culturale, având în vedere că este singurul cătun situat în mijlocul pădurii. Există proiecte privind amenajarea unor ranch-uri, tabere de pictură şi de sculptură.

De aici, există mai multe drumuri care duc spre bazinul monahal al Vâlcii de Mijloc – Mănăstirea dintr-un Lemn şi Surpatele.

Cu această centură agro-turistică, localitatea Popeşti devine un actor principal în domeniul turistic al judeţului Vâlcea.

Din câte se ştie, în comuna Popeşti există o cetate dacică – Cărămizi, rămăşiţe ale unor animale preistorice, biserica de lemn din Urşi, satul medieval Firijba, pădurea haiducilor Cotoşmanu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *