Un al doilea drum de legătură Râmnicu Vâlcea – Judeţul Olt va fi finanţat prin bani europeni

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat că o nouă rută de legătură între zona Râmnicu Vâlcea şi judeţul Olt va fi reabilitată cu fonduri europene.

„Este vorba de DJ 678, drum care merge paralel cu DN 64 şi, care odată finalizat va desface traficul dinspre judeţul Olt spre Râmnnic. Este un drum astfel de importanţă mai mult decât judeţeană, el putând facilita şi drumul spre autostrada Sibiu – Piteşti şi spre vestul Europei, pentru arealul Drăgăşani, Slatina, Piatra Olt. Mai mult asigură reabilitarea drumului de pământ dintre Galicea şi Budeşti dar şi un drum absolut modernizat pentru Olanu şi Drăgoeşti. Se mai poate adăuga şi faptul că asigură drumul spre locul de muncă din Parcul Industrial Budeşti, al angajaţilor din sud-estul Vâlcii”, spune Rădulescu

În data de 11.07.2017, Consiliul Județean Vâlcea a depus, spre finanțare, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6, Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanța regională, Prioritatea de investiție 6.1, proiectul  “Modernizare DJ 678 Limita Județul Olt – Drăgoești – Casa Veche – Dragioiu – Galicea – Bratia – Cremenari – Bercioiu – Ruda – Bârsești – Barza – Budești (DN7), județul Vâlcea“.

Proiectul menționat, cuprins în Lista de proiecte prioritare în domeniul Transporturilor, aprobată prin Hotărâre a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest (CDR Sud-Vest Oltenia), fost transmis, spre aprobare, Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, prin intermediul aplicației MySMIS.

Valoarea totală a modernizării DJ 678 este de 151.954.848,76 lei, din care contribuția proprie a Consiliului Județean Vâlcea este 2.989.140,60 lei.

 „Depunerea celui de-al treilea proiect de reabilitare a rețelei de drumuri județene, drum care pornește de la limita cu județul Olt de la km 2 + 193,092 și străbate comunele Olanu, Drăgoești, Galicea și Budești, ajungând până în DN 7 (E81), este încă o dovadă a preocupărilor permanente pe care le avem în asigurarea celor mai bune condiții de transport, siguranţă și mobilitate, atât pentru locuitori, cât și pentru investitori, dezvoltatori și turiști. Mai mult, acest drum judeţean asigură conectarea directă la Reţeaua trans-europeană de transport TEN-T Core E81 (DN7) Mălureni – Rm. Vâlcea – Câineni” – susţine Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *