Ungaria începe marți lucrările la doua Autostrada care va ajunge la granița cu România

Autorităţile ungare demarează marţi lucrările de construcţie la tronsonul de capăt al autostrăzii M4, ce va ajunge în doi ani la graniţa româno-ungară şi care urmează să facă legătura cu autostrada Transilvania, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Adrian Şimon.

CJ Bihor a anunţat că pe 11 iulie 2017 va avea loc inaugurarea lucrărilor la tronsonul autostrăzii M4 Berettyoujfalu – Nagykereki. Porţiunea de autostradă are o lungime de 30,4 kilometri, satul Nagykereki aflat în proximitatea graniţei cu România urmând să fie punctul de conexiune cu autostrada ce va trece, când va fi construită, prin satul Parhida, comuna Tămăşeu.

‘De la Debreţin la Berettyóújfalu se lucrează deja de mult la acest tronson de autostradă. Ceea ce se inaugurează mâine este porţiunea dintre Berettyóújfalu şi localitatea de lângă graniţă Nagykereki, tronson care va fi gata în doi ani. La Nagykereki ar urma să fie punctul de joncţiune cu autostrada Transilvania de la noi. Astfel s-ar face legătura cu localitatea română Parhida, din comuna Tămăşeu. Aşa au fost planurile de acum câţiva ani. Ce ştim este că în doi ani va fi autostradă la graniţa cu România, din partea ungară. Practic, vom putea urca pe autostradă până în vestul Ungariei’ a declarat Adrian Şimon.

Autostrada M4 (E60/E79) care va ajunge până la graniţa româno-ungară, în apropriere de Oradea, până la finele anului 2019, are o lungime totală de 233 de kilometri şi traseul Budapesta – Szolnok – Karcag –  Püspökladány – Berettyóújfalu – Nagykereki, până la frontiera cu România, relatează Agerpres.

One comment

  • Gica Contra

    Si coruptii nostri nu sint in stare sa faca macar una si buna! Nu vedeti ca se darama si alea facute? Cine a condus Romania de 27 de ani? Cine o conduce acum? Coruptii si banditii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *