Au fost demarate lucrările la cel mai mare nod rutier din Râmnicu Vâlcea

Au început lucrările la cel mai mare nod rutier din Râmnicu Vâlcea, nod rutier care va asigura 2 coordonate – o nouă artera de traversarea a municipiului de la sud la nord dar şi un timp mai scurt de a ieşi din nordul şi sudul oraşului spre centură.

Este vorba de conectarea Pasajului Tudor Vladimirescu prin cele două bretele şi artere de circulaţie spre Ostroveni, respectiv nordul oraşului.

În această săptămână au demarat lucrările la tronsonul I, cel care va continua Bulevardul Tineretului de la sensul giratoriu de la Kaufland spre pasaj, până în spatele vamei. Acesta tronson va fi finalizat în toamnă, urmând ca în noiembrie să înceapă lucrările la bretelele care vor conecta acest tronson cu Pasajul Tudor Vladimirescu.

Anul viitor vor începe lucrările la tronsonul de legătură dintre Bulevardul Nicolae Bălcescu şi Pasajul Tudor Vladimirescu.

Odată finalizate cele două bretele, se va asigura astfel o nouă arteră de legătură sud – nord, adică cei care vor veni dispre Budeşti şi vor trece barajul Râureni vor merge pe Bulevardul Dem Rădulescu, Bulevardul Tineretului, Prelungirea Tineretului, Pasaj Tudor Vladimirescu, Prelungirea Titulescu, Strada Titulescu, Strada Republicii, Calea lui Traian (sens giratoriu spital).

Singura problemă de trafic care poate interveni ţine de viitoarea intersecţie a Bulevardului Nicolae Bălcescu cu Nicolae Titulescu, unde se discută o schimbare a priorităţilor (destul de dificil ca semaforizare, având în vedere trecerea cu calea ferată). Singura variantă bună ar fi o subtraversare a căii ferate, astfel încât Bulevardul Nicolae Bălcescu să intre în pasaj subteran.

Asta este una din lucrările pe care Administraţia Gutău doreşte să le rezolve în acest mandat, altele fiind realizarea parcului din cartierul Ostroveni (obiectiv realizat), modernizarea Târgului Râureni, amenajarea cimitirului din aceeaşi zonă, finalizarea lucrărilor la Ştrandul Ostroveni şi în zona centrală, modernizarea Arenelor ”Traian”, amenajarea terenului pentru noile locuinţe sociale ce vor fi ridicate în Ostroveni, realizarea parcului dintre Winmarkt şi River Plaza (realizat), precum şi a celui de la Liceul Forestier şi, nu în ultimul rând, modernizarea unor artere de circulaţie.

AP

 

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *