Un bătrân de 84 de ani, fără o mână, bolnav de Parkinson şi Alzheimer, a primit totuşi permis auto

Cazul pe care mi l-a relatat azi o familie din Vâlcea, dintr-o localitate de lângă Râmnicu Vâlcea, poate fi trecut la rubrica senzaţional, dacă nu ar avea, din păcate, dincolo de umorul negru, un aspect dramatic, dacă nu chiar penal.

Despre ce e vorba?

Personajul principal este un bătrân de 84 de ani, un om aprig, cu o viaţă dinamică, plin de energie, dar care acum se confruntă cu cel puţin 2 boli destul de grave: Parkinson şi început de Alzheimer. Plus că îi lipseşte o mână. Deci un bătrân care ar trebui să stea acasă, să fie îngrijit şi să-şi vadă liniştit de bătrâneţe.

Numai că realitatea bate filmul. Omul nostru a primit azi (!!!), 12 iunie 2017, din nou permisul auto, asta după ce familia bătrânului s-a luptat, în repetate rânduri, să nu se întâmple aşa ceva.

Ţi-ai găsit! Bătrânul a venit acasă triumfător, cu permisul auto primit, spune familia, chiar de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Vâlcea, deşi, de la Medicina Legală, avea adeverinţe care specificau bolile de mai sus, cu menţiunea clară: inapt pentru a conduce.

Mai mult, omul avea permisul suspendat definitiv, cu recomandarea răspicată, în caz că doreşte să-şi reia permisul auto, a obligativităţii de a fi supus acestui control medical. Numai că cineva nu a ţinut cont de aceste adeverinţe medicale, nici de fişa medicală, şi omul, bolnav de Parkinson, cu Alzheimer şi fără o mână, are dreptul de conduce din nou!

Familia este absolut şocată de „uşurinţa” cu care bătrânul a primit permisul, ştiind clar (ca şi subsemnatul) cât de drastice sunt regulile doar pentru a preschimba un permis (control medical, fişa etc.).

Situaţia, înţelegem, a ajuns şi la urechile şefului poliţiei vâlcene, însuşi şeful poliţiei rutiere cunoaşte cazul, dar toată lumea se uită nedumerită la Serviciul de Permise Auto. Cum de s-a întâmplat asta? Da, şi noi suntem tare curioşi cum s-a produs „fenomenul” relatat de această familie…

Nu de alta, dar familia nu numai că se gândeşte la viaţa celui de 84 de ani, dar şi la pericolul efectiv pe care acesta îl creează pentru ceilalţi participanţi la trafic, odată ieşit pe şosea!

Aşa că ne întrebăm şi noi, dacă lucrurile stau aşa cum ne-au fost relatate, cine se face responsabil pentru acest caz, pe alocuri demn de Cartea Recordurilor?

Liviu POPESCU

One comment

  • ȚICLEANU Ștefan

    Masina aceea este viata lui si cum mai are de trait decat 2 maxim 3 ani ar face orice ca sa mai conduca. De ce familia nu intelege asta si in loc sa-l oblige sa renunte mai bine l-ar convinge ca nu mai poate conduce pe drumurile publice si l-ar duce 1-2 ori pe saptamana pe un drum forestier ca sa conduca? Atunci cand nu va mai fi or sa inteleaga acest lucru dar va fi prea tarziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *