Eugen Neaţă, la 50 de ani, este omul celor doi munţi

Vâlcea are un parlamentar pentru vâlceni. Unul care există, e dinamic, peste tot, are temperament, fler politic, căldura discursului.

Eugen Neaţă este primul politician care are acum la 50 de ani, un punct de inflexiune, este poate printre singurii care face o joncţiune între o carieră din urmă şi una care abia începe. Neaţă este omul de carieră care însă nu apune printr-o funcţie, ci, arhiva profesională pe care o deţine de 30 de ani îl fundamentează pentru următorii 30 de ani de viaţă politică.

Da, Eugen Neaţă este omul aflat acum între două cariere, una care s-a încheiat fulminant în poliţie, ajungând în topul oamenilor legii şi una care începe, o carieră politică, dar nu una arbitrară, una marginală, de clasificare pe o poziţie de recompensă, ci una care chiar va fi de deschidere.

Poate că Vâlcea avea nevoie de un astfel de om, de unul care nu a intrat în politică să-şi facă un nume, o avere, să primească un bonus pentru că a lipit afişe. A intrat în politică să câştige pentru vâlceni puţinul care trebuie pentru a fi mai bine. În doar 3 luni, avem deja legea pensionării pentru vâlceni, avem deja în dezbatere o nouă lege a contabilităţii, avem statutul poliţistului, avem un parlemantar care începe exact aşa cum aveam nevoie de 20 de ani.

Şi mai e ceva. L-a văzut cineva pe Neaţă fără să zâmbească, l-a văzut cineva pe Neaţă încrâncenat, trist, rugos, spinos, temperamental, conflictual, cu grimase…? Nu cred. Tonicitatatea şi optimismul acestui lider, a creat o carieră, una de excepţie profesional şi pune fundaţia pentru una care abia începe.

Şi ştiţi ce mai are Neaţă? Bun simţ. Chiar dacă este atacat, pentru că frustarea este mare prin preajmă, deputatul vâlcean zâmbeşte şi spune..”lasă-i în pace, nu trebuie să pierdem timp răspunzându-le. Fiecare are viziunea şi drumul lui. Orice secundă e preţioasă şi acea secundă trebuie să fie una plină de conţinut, nu goală şi aspră, nu trebuie să avem un timp sec în viaţa asta”.

Eugen Neaţă pe 11 iunie ajunge la 50 de ani. O vârstă mediană, o mediană între două cariere.

Între doi munţi, unul profesional unde a ajuns pe vârf şi un alt munte care a început în decembrie. Fac pariu că pe acest vârf de munte va duce cât mai mulţi vâlceni?

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *