Faurecia Râmnicu Vâlcea îşi dublează capacitatea cu încă două fabrici a câte 5.000 de metri pătraţi

Următorii 5 ani vor pune pe harta economică a judeţului un nod, un bazin uriaş care poate genera locuri de muncă, tranzit de mărfuri, zeci de investiţii, atât industriale, cât şi imobiliare, salarii competitive şi o remodelare a viitorului economic al Vâlcii. Totul depinde de mai mulţi factori, printre care un management bun al localităţii, dar şi avantajele dezvoltării infrastructurii.

Astfel, Budeştiul pleacă din start cu mai multe avantaje. Toate ţin de geografia economică, dar şi de resursa umană. În primul rând, vorbim de o comună aflată în zona periurbană a Râmnicului, fiind aşadar într-un atom care concentrează aproximativ 200.000 de locuitori, ne referim la sfera metropolitană. Asta este foarte important dacă o legăm de cele peste 100 de hectare de teren aflat în compoziţia Parcului Industrial, acolo unde deja a germinat Faurecia. Aşadar, vorbim de un teren uriaş pentru investiţii şi de o resursă de forţă de muncă foarte mare.

A doua componentă o reprezintă drumurile. Budeştiul va fi riveran pe legătura de 17 km care va uni Râmnicu Vâlcea de Autostrada Sibiu – Piteşti, deci pe o zonă de tranzit progresiv, care va antrena tot transportul de mărfuri dinspre Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu spre autostrada Europei, dar şi dinspre sudul judeţului, pentru că DJ-ul care se va reabilita în acest an (Budeşti – Drăgoeşti) aduce, dinspre judeţul Olt, traficul spre aceeaşi autostradă.

În prezent, în Parcul Industrial Budeşti, lucrează 3.000 de oameni, asta în condiţiile în care acest parc s-a dezvoltat de la sine, neplanificat în prealabil, şi doar în 2-3 ani.  Populaţia localităţii a depăşit 7.000 de locuitori, şi ritmul de creştere este unul susţinut.

De reţinut atenţia pe care Consiliul Judeţean Vâlcea o oferă acestei zone industriale în creştere.

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a întâlnit miercuri, la sediul instituției, cu conducerea firmei Faurecia, reprezentată de directorul de operaţiuni, Didillon Fabrice, şi directorii de resurse umane, Emma Muller și Daniela Mihăilă.

Cu acest prilej, conducerea Consiliului Județean Vâlcea a fost informată că investiția din județul Vâlcea este în plină dezvoltare, că se doreşte extinderea capacităților de producție a firmei franceze şi că structura de resurse umane pentru cele 5 fabrici din România va funcţiona în judeţul nostru, unde se vor desfăşura procese de training şi dezvoltare, care să asigure pregătirea personalului calificat de care fabricile au nevoie, pentru a oferi pieţelor externe produse premium.

De altfel, Didillon Fabrice i-a confirmat Preşedintelui Constantin Rădulescu faptul că, acum trei săptămâni, a fost validată extinderea fabricii, care are o suprafaţă de 12.000 mp, cu încă două module de 5.000 de metri pătrați fiecare şi că intenţionează să înfiinţeze în România centre de cercetare şi dezvoltare.

Președintele Consiliului Județean Vâlcea şi-a exprimat încă o dată deschiderea totală și disponibilitatea pentru a sprijini, în condițiile legii, acest important investitor, a cărui extindere este benefică atât pentru localitate, cât şi pentru vâlceni, apreciind faptul că acesta este interesat să se dezvolte pe mai multe planuri, ceea ce înseamnă, pentru judeţul nostru, mai multe locuri de muncă şi pentru mai multe categorii socio-profesionale.

Compania Faurecia, furnizor global de componente auto, produce, în noua sa fabrică de la Râmnicu Vâlcea, tetiere pentru SUV-ul Audi Q8, viitorul vârf de gamă al producătorului german de automobile din Ingolstadt, potrivit unor reprezentanţi ai Faurecia.

Prototipuri Audi Q8 au fost surprinse de presa internaţională în teste on-road, iar modelul de serie ar putea ajunge în showroom-urile europene spre sfârşitul anului 2017 – începutul anului 2018, urmând să fie nava-amiral a Audi, alături de limuzina A8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *